Toysdaily 玩具日報

查看: 12150|回復: 21

[Medicom] medicom 黑仔增高變大個仔 Ver2.0

自從MEDICOM w黑仔入門之後, 比人笑到無面見人, 堂堂宇宙總司令, 竟然矮人地成個頭....要抬頭先可以同人講到野..... 幾無面.....

結果,, 我諗左半日, 行左半日,,,, 比左一舊雜0麥波地,,,,又切又磨,, 精盡人亡..... 而家出圖先,下星期五六日,,,再有時間先再出相

呢張係黑色改做前, 同移植之後高低差.....

1/8係AR 姐到做左件衫, 番黎著上身~~ FIT 晒~~~
個BODY 加左海棉.... 手瓜起"月展" AR~~~

UPDATE 無改BODY 比較相
左起 3R 無改 ,HT無改, DV,TC無改

意外驚喜係, 竟然 可以自然 "橋"手... 唔用MEDICOM 個件PARTS~~~

21/Jul update

執左幾晚..... 等左半朝.....今朝個波地比左AR 姐去做衫......

宜家UPDATE D 相....

上面就係比較圖 右起 MEDICOM 無改, HT 無改, metal gear 只加長小腿... 雜嘜波地加長手腕  加長小腿....
那麼就不能發声了,太可惜!
師兄有冇教學出:64:
回復 2# Keroro軍曹

我其實已經拆左個speaker 同塊board 出呢.... 有時間再去鴨記問"華F"
因為唔見有兩粒鈕扣電咁細個電盒.......

我反而頭痛把劍....... 5mm透明紅200-250 mm 長 膠條......
我無噴筆..... 有就亞架力條搞左......
小弟自問沒手藝
等看大大成品!
我都唔明, 都出左幾次黑武士, 咩問題應該都由玩家做晒白老鼠幫佢found out晒架啦, 但出極都係差d差d, 堂堂一隻經典, 永遠見佢都係爛身爛世冇忽好肉, 最令人失望係十幾廿年前孩之寶件黑衣居然仲長命過任何一個version 既 medciom出品.
sideshow又係正poor街黎, 呢個character出貨多d都賣平d都一定大賺, 但結果係市面又貴又少. 我敢講句, 好多本來有玩star wars 12吋都係比medicom劣質用料同sideshow既惡意提價趕走.
同意ching 既講法,呢隻2.0 改高都救吾到好多,因為太瘦,不過好欣賞樓主既精神
自改係樂趣之一, 過程重要過結果。
1不做, 2不休, 去買張BABY錄音咭, 塞埋入去啦~:36:
我都幫M記同EB嘅figure換過body
堅係大工程
回復 3# ckc882000

教學就無la。。。我都唔係咩勁人。。。只不過係狠心剪落去,粗銼係咁磨,同用cheap波地ja。。。。HT Body d 膠真係靚好多,實淨好多。。難改難切d ka 。但係真係一分錢一分貨。。。^_^^_^
回復  ckc882000

教學就無la。。。我都唔係咩勁人。。。只不過係狠心剪落去,粗銼係咁磨,同用cheap波地 ...
jackfiend 發表於 17-7-2012 01:30 AM

Ok 期待分享作品
我都唔明, 都出左幾次黑武士, 咩問題應該都由玩家做晒白老鼠幫佢found out晒架啦, 但出極都係差d差d, 堂堂一 ...
henryay 發表於 16-7-2012 07:08 PM

舊版有入,賣左,新版都有入!未玩

我就簡單小小,
只係買多一對medicom的凸字型,小腿加長腳骨
(找了很久,得一千零一對,都比我買到)
把小腿加長了約13mm,
已經同c兄隻新body一樣高大了.

可能遲d試下在body上包小小海棉或絨紙,
等佢大隻小小.
我就簡單小小,
只係買多一對medicom的凸字型,小腿加長腳骨
(找了很久,得一千零一對,都比我買到)
把小腿加 ...
joeyip74 發表於 17-7-2012 09:45 AM

有冇相?可否影來look look thx