Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] DX13 - Terminator 2: Judgment Day: T-800 (Battle Damaged Version)

是有的
good886 發表於 20-11-2013 04:12 PM

Thanks Bro!!
小弟到手了
頭: 比DX10大了一點點,頸長了一點點,眼更銳利
      權骨減輕了,嘴及顎骨微調了,
      雖然各部分只作出適量微調,但整體感覺完全改變了,
      比例比DX10更好更順眼,和EB相比還差4~5分。
身: 比DX10高一些,但可換左手和第一代T-800接口更改了,
      不能亙換,令我好遺憾的改動,皮衣質感沒DX10咁好,
      左腳關節不夠實凈,整體比例比DX10更理想和合理順眼,
      小了怪怪的感覺。

最主要是頭雕改進了,令整體感覺提升了不小,尚算滿意
     如果再出過正常頭雕作補完的話就超完美了,希望有細廠會出啦!! ^~^
     因為Hot Toys 一定唔會補出囉
小弟到手了
頭: 比DX10大了一點點,頸長了一點點,眼更銳利
      權骨減輕了,嘴及顎骨微調了,
       ...
神宗一郎 發表於 20-11-2013 05:31 PM

師兄, 皮衣是真皮的嗎?
師兄, 皮衣是真皮的嗎?
audiokids 發表於 20-11-2013 06:03 PM

果時話用回假皮, 因為切割會好d.....................
我都希望佢用真皮, 軟熟好多

回復 788# audiokids

大大:
     皮衣是膠質地,比較薄和令身,質感無DX10咁好同輕微淺色了一點點。
     但因為較薄的關係,穿上身無咁擁腫,更加合身有型,質感差別不太明顯,
     各位可以放心 ^~^
頭像被屏蔽
我第一隻洲長!我用咗牛半追咗張首日vip單!我之後立即去攞咗隻洲長!超正呀!我打算追多隻dx10洲長呀!眾師兄可以俾啲意見我出唔出好?我覺得兩隻差唔多!要追嗎?{:1_215:}
我第一隻洲長!我用咗牛半追咗張首日vip單!我之後立即去攞咗隻洲長!超正呀!我打 ...
sunnyfatb 發表於 22-11-2013 03:50 PM

我都打算出埋Dx10...掉左佢個頭用返輕戰損頭和皮䄛。。。唔好浪費2個正頭
回復 793# hawker
想法一致~~ :71:
回復 794# kimlam

多謝師兄知道點啦!!:x{:1_211:}
我第一隻洲長!我用咗牛半追咗張首日vip單!我之後立即去攞咗隻洲長!超正呀!我打 ...
sunnyfatb 發表於 22-11-2013 03:50 PM

i would not recommend to buy DX10 but the 1st HT T800

己取貨
個頭可按落DX10 Body超正!
有冇師兄記得HT話過戰損頭會將人肉同機械骨拆件,話上色會精細啲,剛取貨,咪又係就咁上銀色⋯⋯

本人就覺得哩隻超值la. 1:6同1:4既figure頭跟本就無得用同一審美角度去比較, 再者兩間廠個頭都已經造到超正. 如一定要分高底的話, 唔該用成隻figure同parts去比. 當真係有攞過上手後, 我吾覺得會有好多人(eb fans/喜歡大size除外)都仲話eb個隻係最好,  除非大家覺得大size既1:4都可以造到頭手身吾對色、一開盒件皮樓d色已經票左洛body到、d衣服物料同車線又差、之鎗會自動退子彈等等.....都唔係問題. 本人係未來戰士既fans同d波友為左可以舒服d訂MJ去join vip, 前後total入左5 set 1:4 t800加其他死貨(當時係無得買MJ去join, 之後係點大家都知), 但真係無一隻可以說服倒自己去收藏.
有冇師兄記得HT話過戰損頭會將人肉同機械骨拆件,話上色會精細啲,剛取貨,咪又係就咁上銀色⋯& ...
vickyskywalker 發表於 23-11-2013 07:05 PM

你係咪要咁認真呀!  Marketing既說話聽下咪算囉.....{:1_197:}