Toysdaily 玩具日報

查看: 7072|回復: 53

[Hot Toys] 自組的問題

小弟第一次自組,去了雞旺上一層買左個店員推介的所謂自家出品的波地,點知返家裝個bruce個頭個勁位短左一截。之後再找店長佢叫我用blue tape 貼住但無非固定
想問大大們仲有無其他方法呢??
呢度咁多高手,小弟唔敢話俾提意,不過我自己開頭都成日買錯body, 一係就做手術,再唔係就買個body...錯嗰個以後應該有機會用得番

以前買錯一堆唔啱嘅body 而家都用得晒!

再唔係影一兩張相睇下點幫你。
以前買錯一堆唔啱嘅body 而家都用得晒! ...
H.X. 發表於 15-11-2012 10:58 PM

哈, 我都係咁, 真係要自己試過先知.
最衰係問左店員話啱返到家又出問題
佢一定話啱用,唔通唔做生意咩。
所以要搵一間對 figure 有認識既店鋪係好重要,依家市場好小有呢D店舖,可能有但我唔覺眼見到。
if a small modification can slove the problem..............then I will leave it....... otherwise buy the fake Hot toys...........that one I find it very flexible........... and very cheap (1 fish + in HK???)
巴打影張相嚟睇吓~~~~睇吓可以點幫你:67:
邊個 bruce 頭?  What body?
邊個 bruce 頭?  What body?
Dr.AL 發表於 16-11-2012 03:58 PM

:50: right...........it can be Bruce Wyane or Bruce Li.................
:34:i just keep thinking of Bruce Li tim
頭像被屏蔽
抽水問
咩叫仿HT body (English: pretend HT body)?
winsortang 發表於 16-11-2012 04:02 PM

仿HT body = HT-like body ?  Body resembling HT ones?

即係雜廠跟 HT 出果D

未買到衫, 條頸係咪太長???
未買到衫, 條頸係咪太長???
yuenleung 發表於 16-11-2012 04:28 PM

好似長少少 , 但著左衫加埋件老西可能好好多

最衰係問左店員話啱返到家又出問題
水水的基地 發表於 15-11-2012 11:29 PM

你信一樓舖一成,都會雙目失明