Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 自組的問題

我建議用TTL或上二樓買仿HT body
Dr.AL 發表於 17-11-2012 09:56 AM

對~~~TTL 2.0 都係一個唔錯既選擇~
唔該晒, 呢隻係咪都要磨個冬姑? 定就咁入到傢?
yuenleung 發表於 17-11-2012 02:39 PM

套波地有冬菇跟,換冬菇就得。
我去返間舖問
我好天真以為有膠joint 昇高個頭而不要用blu tape
似科學怪人
水水的基地 發表於 17-11-2012 08:21 AM

師兄問一問您,係咪用緊原裝黑色個粒ball joint?

是的話您應該用緊ttl波地,小弟不是用ttl組,所以借dr.al師兄圖一用:

http://toysdaily.com/discuz/view ... 6051&highlight=

Ttl及絕大部份波地配ht bruce頭都唔會有短頸問題,因為ht今次頸長好標準。無縮水。

師兄試下執一執套衫,尤其係裇衫衫領位。有需要時可用雙面膠紙固定。搞完相信會靚仔晒。:64:
抽下水,小弟的bruce:

套衫有d似mark 哥個套?
回復 24# 水水的基地
睇左個post 其實我同你一樣
不過今朝再整下
你是否用原裝黑色個接位插入個波地到?我對比一下原裝個粒係細d所以整到短左 你換個波地連埋個粒係會大少少相對長番dd

ttm19, 其他要搵個好fit身係有d難道~~~~
最後都換左個仿波地,將買錯的波地比左小丑!加套軍裝!自組都幾好玩!!
最後都換左個仿波地,將買錯的波地比左小丑!加套軍裝!自組都幾好玩
!!
最後都換左個仿波地,將買錯的波地比左小丑!加套軍裝!自組都幾好玩!!
最後都換左個仿波地,將買錯的波地比左小丑!加套軍裝!自組都幾好玩
!!
套波地有冬菇跟,換冬菇就得。
catcat 發表於 17-11-2012 04:30 PM

小弟用番HTbody, 要磨冬姑頭, 加上要用膠片墊高頸joint才能改善短頭問題....
小弟用番HTbody, 要磨冬姑頭, 加上要用膠片墊高頸joint才能改善短頭問題....
evilalive 發表於 19-11-2012 08:19 AM

Evil師兄用kato suit?

請問要墊高幾多到呀?:64:

貓貓試過換ht冬菇插落ht波地度,唔著衫的話比例好正確唔~唔多覺短頸。

不過都係個句,著老西好易顯得短頸,所以好似師兄咁識diy真好~:$
套衫有d似mark 哥個套?
hkman123hi 發表於 18-11-2012 01:30 AM

真情係mark哥個套。:DD

貪得意套上去玩下。

著老西有時都幾考功夫:42:

以下係頸縮左入 body 既示範 (Mk. IV 頭入原裝 HT body)

其實有用過以上組合既師兄都知係縮得好利害 , Tony 頭個 joint 位好入同頸位無冬菇 , 我無加高但已經扯長個 joint 位所以睇落無咁縮 ...............:26:

你睇 Tony 個樣幾無奈 ………:unhappy:

原裝西裝又點呢?:?

大家著過西裝恤衫都知 , 無可能恤衫領貼住下爬 , 超短頸人例外 ………..

小弟隻 Black Jack原裝個頸 joint 鬆到飛起 , 成日dup , 所以咁樣衰 ………..:49:

Bruce Wayne 其實算易襯 , 我用 TTL 2.0 唔使換冬菇

你睇兩個 Bruce 著得四四正正 , 咁先似有錢佬 , 唔似得上面個 Tony 咁鬼鼠 , 著起龍袍唔似太子………..:42:

up 完畢 , 不喜隨便插:77: