Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 自組的問題

回復 2# H.X.
回復 46# ayelvin
Evil師兄用kato suit?

請問要墊高幾多到呀?

貓貓試過換ht冬菇插落ht波地度,唔著衫的話比例 ...
catcat 發表於 19-11-2012 09:21 AM

唉....忙咗成朝....:(
係呀, 貓兄, 為在大師件神物, 改咗頸joint呀, 不過一D都唔難改, 只要拆開半圓頸joint, cut適合厚度膠片(2 x 0.7mm)及將軟膠適當地去邊...

不過有其綱友說直接插入HT body, 但小弟不成功.....:unhappy:
唉....忙咗成朝....
係呀, 貓兄, 為在大師件神物, 改咗頸joint呀, 不過一D都唔難改, 只要 ...
evilalive 發表於 19-11-2012 01:40 PM

神物呀!:$

活在貧窮線底下的小弟,真係得個睇字....多謝分享。:64:

同意,直插一定唔得,要換冬菇。

小弟改長頸的話,會偷雞用兩粒冬菇二合一,中間打三枝銅樁就一定夠力。:64:
回復 44# catcat

唔係呀 ~~
MARK哥套西都幾靚
神物呀!

活在貧窮線底下的小弟,真係得個睇字....多謝分享。

同意,直插一定唔得,要換冬 ...
catcat 發表於 19-11-2012 01:47 PM

又係一個好方法wor, 多謝師兄分享, 有時間時, 等小弟都改隻睇吓門口先:)

補充一句....新冬姑頭接頸位比較細, 大家要適當cut小
唉....忙咗成朝....
係呀, 貓兄, 為在大師件神物, 改咗頸joint呀, 不過一D都唔難改, 只 ...
evilalive 發表於 19-11-2012 01:40 PM

有幸得見神物 ............... 請受小弟一拜 !!:64:
神物呀!

活在貧窮線底下的小弟,真係得個睇字....多謝分享。

同意,直插一定唔得,要換冬 ...
catcat 發表於 19-11-2012 01:47 PM

貓兄既方法對我地 D 低手都係難度系數超高 ………:30:

有幸得見神物 ............... 請受小弟一拜 !!
Dr.AL 發表於 19-11-2012 03:20 PM

Dr.AL兄, 見笑見笑:64:, 小弟只是分享自組改件經驗而已