Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 獸電戰隊 討論區

賢神係始祖鳥:@,我驟眼睇似為係天狗咋
特命無聊
獸電奇怪

戰隊bye bye

See you next year!
死,我反而鐘意寫實系,我係米有問題?
Panzer 發表於 19/2/2013 08:36

I think it is not 寫實, if you are fighting and may be killed by a monster, will you dance before the monster?

The writer must be stupid or dreaming.
睇大家既意見,即係比"天裝戰隊"更死
莫探員 發表於 19-2-2013 01:17 AM

梗係啦,天裝起碼有兩條女同好有心機造嘅怪人皮套;今年獸電乜都差啲,剩係得一條女睇很吓。。。我諗獸電啲皮套拎去拍兒童節目都得。。。

死,我反而鐘意寫實系,我係米有問題?
Panzer 發表於 19-2-2013 08:36 AM

無問題。。。反正套特命我都只係當係科幻日劇咁煲咋麻
但係我想知點寫實系?
特命無聊
獸電奇怪

戰隊bye bye

See you next year!
genesicgaogaiga 發表於 19-2-2013 08:49 AM

特命係高齡向,無聊都再所難免;相對獸電絕對係低齡向
我所講嘅低齡向唔係一般嘅兒童向;係幼童向或更低嘅幼兒向。。。
我仲未睇

不過覺得東映係有意圖想開拓新嘅觀眾群(記唔記得 W 係吸引女性 / 腐女 [誤] 觀眾方 ...
garykctse 發表於 18-2-2013 11:30 PM

咁你要睇下了,入左電池後把槍會有段森巴音樂出來再跳舞:66:
睇黎東映呢類老牌大企只會懂得係紅海之中廝殺 (係日本出生率近乎零、幼兒買少見少嘅情況下) :38:
剛剛睇完又唔係太差丫~~
反而佢跳舞變身幾特別,係藍戰士樣子差d..........
紅有小小自戀狂,我覺得比特命初期還好睇!!!!
睇大家既意見,即係比"天裝戰隊"更死
莫探員 發表於 19-2-2013 01:17 AM

老實講, 天裝除左選角同故事太悶外, 我覺得OK既
就咁睇第一集, 我覺得佢同樣衰左係故事度, 對我地黎講真係太兒童向喇.......

至於人物方面, 兒童向既野你仲可以想點, 當然會誇張D

真真正正睇過天裝, 海賊, 特命, 呢套我真係未必追(天裝個時都有追)
剛剛睇完又唔係太差丫~~
反而佢跳舞變身幾特別,係藍戰士樣子差d..........
紅有小小自戀狂,我覺得比特命初 ...
玩具人生 發表於 19-2-2013 10:50 PM

藍戰士個樣有d似金剛可能又係搞下笑的角色,第一集起碼整左個跌槍:DD
藍戰士個樣有d似金剛可能又係搞下笑的角色,第一集起碼整左個跌槍
yugi 發表於 21-2-2013 11:02 AM

唔洗可能
一定係
哈哈!!
好想知如果班海賊拿住條獸電KEY,
變身果下係咪都會跳返場舞先呢??^^
豪快紅+變身舞:66:
哈哈!!
好想知如果班海賊拿住條獸電KEY,
變身果下係咪都會跳返場舞先呢??^^
豪快紅+變身舞
jaffehung 發表於 21-2-2013 10:45 PM

怕咩啫,一個人跳呢啲咁趣緻嘅舞就話怪啫,一班一跳就無事架啦:66:
怕咩啫,一個人跳呢啲咁趣緻嘅舞就話怪啫,一班一跳就無事架啦
鷹頭獅 發表於 22-2-2013 09:05 AM

銀銀應該會係秘一個勁興奮的跳^^
銀銀應該會係秘一個勁興奮的跳^^
jaffehung 發表於 22-2-2013 09:47 AM

應該會,仲帶埋博士一齊跳;公主為咗迎合佢而陪跳。。。
所以結果都係成隊人一齊跳:he: