Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 獸電戰隊 討論區

這個造形加變身動作,我有預感其中一集劇情是說紅戰士變身時被攻擊

我以為金剛亂入
Just watched it.
Is the art designer a female?
Many things are so female trend.
Pinkish 基地.
Ca ...
genesicgaogaiga 發表於 17/2/2013 19:28

團長:應該唔係,不過唔排除東映製作群係有心想吸引多 d 女孩子(套野係兒童向)觀眾,因為總覺得戰隊系列好似好缺乏呢類觀眾 :80:
團長:應該唔係,不過唔排除東映製作群係有心想吸引多 d 女孩子(套野係兒童向)觀眾,因為總覺得戰隊系 ...
garykctse 發表於 17/2/2013 22:48

The henshin method looks stupid to me.
Why should one dance during fighting?????
這個造形加變身動作,我有預感其中一集劇情是說紅戰士變身時被攻擊

我以為金剛亂入
yugi 發表於 17/2/2013 20:48

NO, he needs to dance before Henshin:50::72::die:
機械人型式應該似炎神啦
紅+粉+藍一部
綠+黑+金翼龍一部
黎1次6機合體
再+埋之後2個追加
再黎1次9機合體
btw仲以為班龍識講野
點知仲蠢過班爆龍...
真係唔知講咩好
機械人型式應該似炎神啦
紅+粉+藍一部
綠+黑+金翼龍一部
黎1次6機合體
再+埋之後2個追加
再黎1次9機合 ...
hazeshadow 發表於 18-2-2013 02:22 PM

咁咪仲好,爆龍班龍次次一出動口水多到:44:
連條龍都長毛,所以也要找個長毛紅戰士?:44:
正式睇完第一集,感想係快點到明年戰隊
睇完字幕版
接受唔到跳舞變身lor :38:
咁大個人就唔好跳舞, 又唔係細路仔
變身器抄DIEND, 學DIEND原地向天開槍變身咪好lor
隻賢神索林又明抄特搜司令, 但設計完全唔靚
紅戰士太走輔feel, 但樣完全唔討好, 龍星涼冇古原靖久個種浮誇得黎有D搞笑feel
性格完全唔得, 太囂張, 抄自我形性格就抄瑪脾勞生嘛
故事太王道, 抄神龍之謎, one pixce同fairy txil, 離唔開 開頭收服隻野/修練之後集合成班伙伴去戰鬥
太多吐嘈位

(老實mode)我覺得第一集OK, 雖然商品向得好犀利
巨大戰做得好出色, 應該係特命傳承落黎
3條6 寫依類勇者形 王道故事應該完全冇難度
希望會寫得唔差
強龍者造型OK, 有個人weapon 出SHF的話至少冇咁寡 (仲可以合體)
連條龍都長毛,所以也要找個長毛紅戰士?
yugi 發表於 18-2-2013 03:18 PM

小弟一向都係恐龍迷,所以一直都有研究同注意相關資料,
根據新的考古學說,已有考古學家在史前化石中發現毛印,
再三研究後,考古學家都認同恐龍身上是有毛的~~~

講返套野先,真係唔多樂觀,
雖然獸電粉紅真係得過特命黃好多,
但同豪快粉同黃真係冇得比,
唉....連女都冇咩吸引力,點追落去呢.............
我仲未睇 :66:

不過覺得東映係有意圖想開拓新嘅觀眾群(記唔記得 W 係吸引女性 / 腐女 [誤] 觀眾方面嘅成功?):66:
睇左第一集,珠玉在前....我指海賊戰隊唔係特別攞你命戰隊,當時睇完海賊第一集,就已經有興趣追睇(亦都真係追睇晒唔多集),撇除大量轉換形態唔講,其主角五人既形態設定,機械設定等,連殘虐帝國上至傻仔太子下至雜魚等造形,都覺新鮮感;新呢套...就好似前面大大講,用跳舞變身,差D想爆個小字出黎。今次藍同綠性格玩倒轉,藍係傻仔(佬);至於邪惡軸心呢..四將玩喜怒哀樂四大元素,即係睇人就知出D乜野怪人。最爆係當時睇個老頂介紹其他3個大將時...差D以為睇緊小路寶......,再加上之前睇過D周邊產品,唉...give up 喇!!
睇大家既意見,即係比"天裝戰隊"更死

甘又唔係一面倒既
隻賢神我中喎
始祖鳥怪人甘新奇開正我果飯
真心想佢出shf(真係大諗頭...早d訓把啦orz)
真心想睇強龍紅跳舞變身比人開槍打到hihi:x
其實佢個故事算有番以前戰隊既味道
好過睇特命啦真係
不過得1位女角真係...
期望佢會有令女追加/令女惡役啦
第1話未播之前已經出左第6人消息
認真恐怖
最後送上:賢神:love:
死,我反而鐘意寫實系,我係米有問題?