Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具對我の意義

先感謝樓主令相分享~
自己也是新人, 十分同意樓主的想法

隨著時代的進步, 玩具和客戶的要求也一樣有所提升,  但大家要理解玩具是大量生產出來, 所以就實質的客觀條件上, 玩具沒有完美
第二, 就是我也感到討論風氣的改變, 變的當然是缺乏了玩具的分享, 有的往往是低層次的挑釁及評擊, 甚至為插而插的言論......

就來又新的一年, 希望各版友買到心頭好之餘, 大家和諧一點, 認真分享多一點!
同意,玩具係帶黎歡樂,亦可以識到好多同好....!!!!
討論區呢D平台,亦係俾大家分享下,交流下心得,
吐下苦水o既地方,但唔知點解,
而家o既討論區,越黎越商業化,越似戰場,
對於一D有明氣o既公司,只可讚、不可彈....!!!!!
回復 77# kafai1978

理性既批評係需要既,因為可以幫到考慮入手既brother去決定買定唔買,但係好多brother有時就不太理性,太過著眼係唔好既地方而忽略其中既優點,往往會導致太過唔中肯。

RE: 玩具對我の意義

回復 74# kevinwong4ever

絕對既認同!!!
現實係因為 12”人偶討論區 已經成 保皇黨,炒家及打手既溫床......:36:

我支持正確討論態度,玩玩具求開心!
...但是好多玩家聲音避人掩蓋及轉移視线!!!
回復 23# hongwohse

對個d老土怪既留言 , 最好既方法係當睇吾到 , 回吾會回 , 引用都費事 , 咪等佢以為自己既留言幾咁重要 .
回復 24# 膠樽

千其吾好灰心 , 記住 : 玩 玩具既係你 , 玩得開心既又係你 , 個d瘋人瘋語 , 讓佢地係佢地個內心地獄掙扎吧啦 .
首先同大家share幾張今年買既hottoys figure既相先:

玩具既真正意義其實係咩呢?對於我黎講~玩 ...
膠樽 發表於 11-11-2012 10:08 PM

很認同師兄「玩具係黎帶歡樂」既想法 , 呢度好多人俾玩具搞到好大壓力, 已失去玩玩具的意義

自己有時都會批評 , 但只係抱住「愛之深 , 責之切」 , 如果廠方肯聽有進步最好 , 無亦唔會影響到我生活 , 最多以後唔買咁多

其實我地香港人真係好唔識感恩同欣賞世界 , 樣樣都睇唔好果面 , 可唔可以試下從另一角度睇野 ?  點解唔諗「呢隻真係好似好靚 , 如果對眼再整靚D 就真係完美喇」?  相信咁樣個世界會和諧同靚好多 , 生活已經好大壓力 , 唔應該俾玩具加重壓力

更新左下面段說話 , 再加埋公仔 , 得意d同深刻d !!
有錢就買:71:
無錢就算:38:
鍾意就訂:shiny:
無愛就skip:52:
攞貨要快:43:
玩左先算:73:
別人評語:blame:
可以不理:ar:
玩得開心:love:
係你自己:74:
嘈完閙完:53:
傷身傷心:30:
咁又何苦:42:
笑看人生:34:
及時行樂:D
先為上策:36:
說話太多:76:
吾好見怪:(
如不喜歡:47:
隨便抽插:57:
回復 7# dvddvdhk

好同意!總之自已覺得玩得開心就可以了!不用理會別人的說話!:62:而且沒有東西是完美的!:!其實就算真係有缺點,只要是自已喜歡都不會介意它的缺點!:love:
回復 85# aliensamy

師兄呢d心態就正確勒 ! 過到自己心中把尺就得勒 !!!
回復 83# Dr.AL

係~其實只要試下從另一d角度去睇野~人都會開心d~

同埋玩玩具都係多返少少童真比較好~始終玩具都係我地既童年回憶嘛~~
回復 84# dvddvdhk

好正呀師兄!~~咁樣開個post仲正~:71::71::71: