Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具對我の意義

回復 59# woowoobb

:71::71:我都係~~因為我對佢唔係好有愛~~~
回復  woowoobb

我都係~~因為我對佢唔係好有愛~~~
膠樽 發表於 12-11-2012 01:28 AM

戲我係鍾意嘅,但唔想玩太雜,自我約束咁就無vip價就唔入囉
回復 62# woowoobb

咁都好既~我都贊成唔玩太雜~~
小弟加入論壇都好幾年,寸嚟寸去,為鬧而鬧都見唔少,不過真心分享嘅師兄亦都唔少,見到鬧交po,咪睇下,得啖笑算,又唔會影到我,至於批評某啲products,其實喜好嘅嘢,真係好主觀,偶然都發表下自嘅意見,絕對唔會將討論區啲言論放喺心上,現實已經夠煩,唔通仲要為咗啲對自己冇影響嘅言論而動氣咩,有啲無謂囉。
回復 64# coldstone

right~~現實已經好煩~無謂令自己更煩惱~~
非常同意樓主的睇法, 可惜依度12"的討論區已經變質. 好多時都講抄價或者係某公司的店員多於FIGURE本身的質素.

自己買左FIGURE多年, 咁多年都冇受到任何無禮的服務, 由M記矢吹丈到現在HT, 3A,
每件玩具都玩得好開心,喜歡一個品牌,係唔需要踏另一個品牌的.

玩具最基本就係令人開心的物件! 如果買依件"物件"反而令各下產生任何不快的感覺的時候. 請反思一下自己係唔係應該繼續購買.
回復 66# mansiu123

:71:--> "玩具最基本就係令人開心的物件! 如果買依件"物件"反而令各下產生任何不快的感覺的時候. 請反思一下自己係唔係應該繼續購買. "
頭像被屏蔽
回復 66# mansiu123

雖然我都冇受過hottoys既員工不禮貌對待~但係都覺得佢地既服務態度係有改進既空間既~我而家買figure~多數都係去銀城地庫同figure shing買~原因係我鐘意係佢度買完即刻拆黎一齊研究下~佢個度又成日有其他brother係度一齊傾下計~玩玩具要開心~買玩具更加要開心~~
回復 68# KAWS

師兄~有時做人太清醒都未必係好事噢~亦都唔好諗人地係咪打手啦~炒家等等啦~有時未必係事實嘛~始終呢度只係一個網上討論區呢~

可能我都係打手之一呢?你未必會知嘛~

見到其他師兄猛咁批評某公司既時候~~都係抱平常心啦~d figure係好係差~明眼人自有分曉~~:71:
討論區有正有反,
其實好正常...:36:
回復  KAWS

師兄~有時做人太清醒都未必係好事噢~亦都唔好諗人地係咪打手啦~炒家等等啦~有時未必係事實嘛 ...
膠樽 發表於 11-11-2012 10:40 AM

玩家主要心態固然求開心...

但消費者要求品質合理亦屬正常! :!
玩玩具好過玩女人麻~
始終是一件玩具,所以每次有新玩具我都好開心:43:玩具係我減壓的其中一樣,如果玩玩具玩到變相令自己唔開心或有壓力,咁不如唔好玩~~~~~~~~~:38:
非常同意樓主的睇法, 可惜依度12"的討論區已經變質. 好多時都講抄價或者係某公司的店員多於FIGURE本身的質素 ...
mansiu123 發表於 12-11-2012 02:22 AM

x 1000 !!!

Negative posts much more than sharing posts in this 12" area.  Toys are for fun !!!