Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具對我の意義

支持認同!:71:
都係果句, 心態決定境界:78:
回復 16# Oldcat

:71::71::71:
深表同意, 玩具只是玩具! 我純以個人喜好, 對自巳不喜歡的說不喜歡, 被圍插!
對自巳喜歡的說滿意, 又被插....討論區巳好像沒有討論的空間!
回復 18# hongwohse

加油~曾經我都試過被圍攻~但係~我會堅持自己相信既信念!!
頭像被屏蔽
回復 20# da3212000

希望咁多位brother都係~~
頭像被屏蔽
回復 19# 膠樽

我係Rider/昭和特撮 Fans ,所以 9成9係買 medicom !咁我比得千幾二千去買,當然真心覺得我like
但每次讚下都死, 以最近卡邦而言, 我真係覺得滿意! 但咁都會惹人非議....論壇越來越奇怪!
當然我又唔會因別人讚好, 為了唔想被人插, 而走去附和!
所以都係唔 like 就講唔Like, 我愛的就算人人插,也會繼續去買!
始終各有所好, 都係果句玩具啫......我話件貨唔好又唔係殺人老母
回復 22# cheukkh

係啦而家玩玩具既心態已經變左好多好多~~~

我相信好多師兄都同我一樣有灰心既感覺~~~

但係一定要堅持~~~我相信仍然有好多熱愛玩具既brother既!!!
講真有幾多人可以丫..........
我玩玩具係睇合唔合眼綠......同情意結.........
但依家D人成日口響度嘈但又要入果樣野.......
之後又要同人嘈.......唉...........
回復 23# hongwohse

嗯!!堅持自己既道!!!愛自己愛既玩具!!!:71:
回復 25# lcm44bb

因為時代唔同左~好多人都有能力負擔去買玩具~變相係咩都買~~
同以前唔同~買玩具要死儲爛儲錢咁~所以一定要揀自己心愛既先會買~
我而家都唔會係又買唔係又買lu~~我都希望變返以前咁~用純真既心態去玩玩具~~
回復 1# 膠樽

我甚少係討論區發言,但經這次t800事件,終於明白依道嘅規則及風氣,我唔會再評論件玩具或公司嘅問題,當初出聲只希望hottoys正視佢哋product嘅問題(純個人想法或可能自以為是)並無針對其他師兄,但最後真係要改變自己嘅心態,正如師兄所講:71:,明白哂,以後遇到自己認為有問題的product,你接受與唔接受,最緊要你自己心態,接受嘅咪開開心心攞番去玩,唔接受咪放咗佢囉,最重要係自己攞番去係開心定唔開心,亦都唔想有無謂嘅爭拗,玩玩具唔想玩到咁複雜:78:
好似apollovin大咁樣自己去改善隻figure~感覺有d好似以前咁~去改下d玩具模型咁~都好有feel~~

唔係話贊成廠商可以亂去做件貨出黎等買家自行改善~而係正如我之前咁講~人人自己既價值觀都唔同~唔滿意既地方自己去改善既~反而更加開心~~~~
回復 28# papay

師兄唔緊要啦~玩具會不停不停咁進步架嘛~今次唔o岩心水~未來仲有其他玩具等住你去玩~