Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 新舊T800, 自然光未修效果

回復 59# Dr.AL

如果t800對眼唔係做得咁衰,件產品我完全收貨,上色,皮膚質感冇可能同辦一樣,但一個figure嘅面相,眼睛嗰part係最重要,眼神捉唔捉到個神髓係會影響你對嗰件figure似唔似
頭像被屏蔽
回復  Dr.AL

如果t800對眼唔係做得咁衰,件產品我完全收貨,上色,皮膚質感冇可能同辦一樣,但一個figure&# ...
papay 發表於 11-11-2012 04:14 PM

唔做可動眼好過!!

回復 62# ricky_lam522

好似美國隊長咁,嗰時個個嘈到拆天,問十個friend,九個話唔似,其實我都覺得唔似,真係似brad pitt,但我都覺得可接受,完全冇嘈,但可能t800係我大愛,初出個版令你驚喜萬分及期待,但出來時又係indiana jones眼,加上咁多人嘈(包括官方facebook)而hottoys又係冇反應嘅時候,係咪每次貨品有問題時都要硬食,嘈係最主要希望hottoys認真對待之後的產品品質,唔好再發生同類事件!
回復 52# papay

其實這裹連版主也在出貨日先出個貼鬧個眼框差.  其他非常唔happy的ching也聲稱賣單了, 繼續再鬧, 至於點解有ching"逆來順受,退而求其次"的,  可能心態同ching閣下一樣, 可能怕賣單麻煩, 又或跟本冇所謂, 取了貨下次唔再買HT公仔等等, 一邊收下一邊鬧, 一樣咪養百樣人, 冇乜問題.  

HT出得差, 市場便會懲罰它, 看現在仍有現貨售的DX5及愛麗斯便是好例子.

至於有冇可能大貨出到同版一模一樣, 我不太了解內裹技術, 無重評論, 但自己有時在銀行簽名也出現不相似的情況.

見其他ching向樓主及持其他意見的亂扣帽子, 又話些微成人分析力也沒有, 又話預用攝影師手上件貨係AA級.....   呢一類混淆左個人感覺同理性分析分別既言論, 加上過份的自我中心自以為是, 在公開的forum上自然受較多的人批評.  被批評的可踏地呼天, 大叫無癮, 也可惡言相向,  也有些選擇不回應, 但緊持己見的同時, 也應自我反省一下, 了解下其他的意見.  

要公司做番好係唔係只得齊心在forum向佢發炮一個方法?
回復 63# Dr.AL

似唔似,每個人睇法唔同,好似隊長,batman dx christian bale頭咁,你哋話唔似,hottoys話似,冇得爭拗, 所以就算覺得個辦靚啲,我都冇嘈過.但眼框做衰咗,已經唔係似唔似問題,係品質問題,當初個辦係可以做到冇凹陷,但是大貨就凹了入去:30:,雖然可動眼真係好吸引,但如果hottoys大貨未能做到,學師兄講,我情願佢唔做可動眼:42:
回復 65# chankb
嘈,係想hottoys知道嚟緊隻小丑唔好再做精靈bb及雙眼凹陷,正視問題所在:blame:t800已成定局,嘈都係於事無補,唔接受,放係冇問題,我明!
回復 67# papay

跟據DX5 DX10 往績, PERS用在眼細,眼型較長 及眼白較少的頭彫上也出現問題...

看劇照 Heath Ledger 所扮的Joker也是咪眼多的, 演員本身眼型也是細長的眼白少, 可能因 PERS 的局限, 所以HT出多個咪眼笑頭, 不過 Joker係有超級Smokey eye (如 Jack Sparrow) 加大花面, 眼框深淺相信會較T-800難察覺.
回復 68# chankb

但願如此:78:,因小弟對T800和Joker這兩個角色比較執著,希望hottoys隻Joker醒醒定定,因小弟隻舊Joker已放咗:49:
好明顯係!~~~~~~~~~ D人等跳樓價入!~
唉!!!唔插爆點有跳樓價!!
水水的基地 發表於 10-11-2012 12:03 PM
The topic attracted me to come in and share, The forum is for sharing and giving different opinion! It's not another 18th National Congress of the Communist Party of China . I feel a bit "backward" if we could not accept negative comments or different point of view.  Just my 2 cents! To avoid further argument , I would keep my comments over the new T800.
回復  papay

其實這裹連版主也在出貨日先出個貼鬧個眼框差.  其他非常唔happy的ching也聲稱賣單了, 繼續 ...
chankb 發表於 11-11-2012 04:39 PM

very good points !