Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 新舊T800, 自然光未修效果

頭像被屏蔽

回復 44# papay

點解怕有人護航就吾留言 ?? 只要有理據 , 好既讚 , 差既彈 , 發表個人見解 , 何需理會別人眼光或評論 , 發出任何論點都會有人支持 , 有人吾支持架啦 , 如果怕左比人插而吾發言 , 咁討論區咪變左一言堂 ? 正正好似依家我都討論緊你 , 何懼之有 ? 我每次發表一d個人睇法或預左會得罪人既言論 , 之後都會加句 : 不喜隨便插 , 簡單易明 , 就係出得言論就預左比人插 , 話之你係上至美國總統 , 下至張三李四 , 通通都會發生 !! 討論最有趣既地方就係討論過程中會搵到知心人 , 亦都可以同相反意見一方據理力爭 , 同樣 , 今次支持你既 , 下次吾一定要企係你個邊 , 只有真理會陪伴你 , 況且 , 虛擬世界 , 虛擬身份 , 比人話下抽插下 , 又吾會少忽肉 , 所以我好欣賞呢度有位"戰姬"兄 , 雖然我大部份佢既言論都吾認同 , 但佢點比人抽插 , 都維持自己一個中心思想 : 就係ht出乜做乜都係錯既 , 幾有性格呀 !! 仲要比人ban完acct又再番黎 !! 所以討論係必須既 , 只要吾好人身攻擊就得勒 , 小弟多言 , 最後補番句 : 不喜隨便插 :34:
其實新舊版一齊睇丶的確新版係似的丶但從好似還有一大段距離
師兄講得好!
可惜唔係人人都心水清...而加太多人失去理智盲目吹捧HT,根本些微成人的分析能力都 ...
liuwaihung 發表於 10-11-2012 09:15 PM

師兄吾好甘無聊la,而家有photoshop執相架,邊冼咁煩呀,ht比人影件件一Q樣:45:
因為之前放左t800 ver.1.   宜家上去睇左實物個心十五十六,追返隻好吾好呢? 真心講大愛封閉眼睛,medicom 差,佢出jojo系列, 吾好都話佢好啦,因為自己訂左嗎,
至於你話吾想睇到反對聲音既大大,冇計嫁,實有人鐘意有人吾鐘意,
你話吾明點解D人呼天搶地,咁有D冇咁大愛,只係幾愛咁,隻眼味睇得清,
有D人愛越大,要求反而越大,反而要好prefect,
奇實講到尾都係用詞技巧,有時用詞太串,都幾反感
奇實買左既大大,如果反對聲音係對件事既,都吾洗太大反應者,
但如果太多人反對,咁呢度既氣氛味好差,?
真心講,我的睇法係第一眼反感, 望多幾眼就ok
但係眼框太深我又想死, 自己又想有隻t800 看門口
上來呢度就至好了, 反對同贊既聲音都有,點知,,,,:
回復 47# dvddvdhk

唔係驚他人攻擊,係無癮!因再講都哂氣,我只想表達t800個樣就算收貨,但個眼框真係出事,咁hottoys真係要作出啲修補,但依間公司一向不理,所以只有提出不滿,但最搞笑係好多收貨話滿意的人都話眼框差啲、造深咗等,這個情況當然希望多啲師兄齊心向hottoys發炮造番好佢,但好多師兄都逆來順受,退而求其次,提出不滿者就比人說三道四,唔怪得之hottoys可以繼dx5後,再派隻柔情t800比大家,所以最唔明係hottoys問題,要買家硬食,提出不滿仲要比人講,對著隻t800已無癮,上嚟講更無癮,以後如遇到對大貨有不滿的figure(只限hot toys),悄悄地放單算,不滿嘅地方,費事講,隻product做得好嘅,咪講兩嘴!師兄們,如有得罪,多多包涵!
回復 52# papay

ht都吾係次次都吾聽既 , 好似之前台灣個邊出classic predator 先 , 台灣個面一出相 , 香港買家都嘩然 , 當然係插到上天啦 , 後尾香港出貨明顯推遲左 , 到派貨既時候個頭雕真係有跟d網友既評語修改過 , 所以ht一定有留意呢度既留言就一定架勒 , 但佢聽吾聽又係另一回事勒 . 師兄之後發吾發言係你既選擇 , 我都係多口勸解下啫 , 當明白呢度既文化時候 , 好多野都係一笑之置把啦 , 跟本吾使咁認真 ! 仲有 , 過得一排 , 依家以為好氣頂 好激氣既野 , 回頭一望 , 只係人生入面一d雞毛蒜皮既事 , 跟本不值一提 :38:
回復 53# dvddvdhk

人生道理我明,小弟亦唔細,只不過咁多嘢講真係重點只針對hottoys一些處理手法,小弟亦明白hottoys真係聽意見修改,可能改完仲衰,但就算唔改都作出一些聲明,合理好、不合理好,起碼有一些交待,嘈到咁,未必冇因由存在嘅,但唔好冇反應吖
回復 54# papay

師兄既觀點都明白既 , 有幸與你交流一番 :65:
回復 55# dvddvdhk

說實話,小弟都有幸與你交流,還有一段小插曲,話說前日去hottoys睇睇t800實物,事實係好過睇相,可接受(但未到我取貨,小弟6號單)但同辦比依然係差啲,跟著走去皆旺睇睇配件,點知喺皆旺地庫見到t800 dx頭散件,睇佢標價應是正貨,近距離睇之下,真心話,不能接受,如取貨時真係咁嘅樣,當小弟唔識欣賞或小弟執著,我會放單!
回復 56# papay

我5號三點後單 , 都係未有得攞呢 :63: 皆旺咁快就有散頭雕賣 ??!!
回復 57# dvddvdhk

師兄,順路時望一望,每個人感覺唔同,可能嗰件喺老翻
我都見過皆旺地庫散頭件,我又覺得OK喎,不過對眼真係差少少
回復 58# papay

多謝資料 , 有機會要過去見識下先 :58: