Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 新舊T800, 自然光未修效果

I feel that Mr. Elljay's comment is no longer neutral after he can get advance delivery of Hottoys figures.:76:
其實究竟邊個係擘大眼講大話我諗大家心裡有數
我優先俾隻 figure 你幫我影相, 你總不能同所有人講話隻 fig ...
Daredaddy 發表於 10-11-2012 05:52 PM

不能認同更多,點解唔可以提出不滿,如果hottoys日後隻隻係咁,跟著有人話係你哋問題,hottoys冇問題的話,我真係多得你唔少,我仲有Avengers team and joker單係手,真係唔接受放單都有排搞,我不求hottoys有突破,但好似鷹眼,red skull咁,比番版個樣我就得喇!原本好單純玩玩具,但而家搞到咁複雜,唉:42:
不能認同更多,點解唔可以提出不滿,如果hottoys日後隻隻係咁,跟著有人話係你哋問題,hottoys冇問題 ...
papay 發表於 10-11-2012 10:17 PM

Red skull的確係HT佳作!
重點係貨對版,唔洗就角度點睇都似!
師兄講得好!
可惜唔係人人都心水清...而加太多人失去理智盲目吹捧HT,根本些微成人的分析能力都 ...
liuwaihung 發表於 10-11-2012 09:15 PM

師兄有無訂,取貨未?事實歸事實,樓主影d相同我手上既大貨係一模一樣.....對眼都係:sad: ,有問題討論係好事,但如果憑空想像,以鵝傳鵝就不太好了,如有得罪還望見諒:64:
回復 30# liuwaihung

ching 可唔可以實在d指出攝影團隊所映個隻既級數同各位大貨既質量有何分別呀?
師兄有無訂,取貨未?事實歸事實,樓主影d相同我手上既大貨係一模一樣.....對眼都係 ,有問題討論係好 ...
chika 發表於 11-11-2012 12:07 AM

師兄唔洗擔心會得罪我咩野,大家都係成年人理性討論,只要對事不對人就可以了。
我有取貨,我係首曰拿的,仲要中Sad貨添...
至於師兄覺得自己的貨質素同攝影團隊一樣那真的難有統一標準...
師兄講得好!
可惜唔係人人都心水清...而加太多人失去理智盲目吹捧HT,根本些微成人的分析能力都 ...
liuwaihung 發表於 10-11-2012 09:15 PM

我係玩家~但我覺得OK~
我根本冇期望會同個辦一樣~有辦睇果時予佢會改~
你地響開訂時見個辦都響度會講意見~插呢度唔得果度唔得應點改點改~
咁依家人地改左你又話同個辦唔同~
改辦順得哥情失嫂意~有人覺得OK~有人覺得唔得就一定會~始終個個想要既野唔同~
例如有人覺舊板似~有人覺新板唔得~
一陣唔改果時又插人唔改~講真永遠會有不滿之聲~
好老實響我圍內玩12吋既朋友全部收貨~其中兩個諗緊放舊板~
可能佢唔係好好~但我覺得都係現時係最好既1/6 T-800~

回復 36# liuwaihung

ching sad 左乜呀?  手上大貨貨質同攝影團隊有何不同?  可否理性分享一下?
明明就已經算好似,d人重想點?
你地響開訂時見個辦都響度會講意 ...
lcm44bb 發表於 11-11-2012 12:33 AM

師兄,我唔係想引起罵戰,不過你嘅理論我唔係好認同,係,初出個辦可能都有很多人唔滿意,話乜話物,但嗰時我可以選擇唔訂,(雖然有可能hottoys係想做好啲先改),訂咗嘅,我唔會嘈,但如果hottoys未決定最終定案係邊一款樣,我情願佢唔好公佈住,決定咗先公佈,如果之後都好似咁做法,我仲有avengers team and joker,如唔接受,放單都有排搞!我昨天都去咗hottoys睇實物,係可以接受,但同我當初睇個sample有一段距離!以上表達係亦係對hottoys處理手法唔係好認同! 如有得罪,請見諒!
你地響開訂時見個辦都響度會講意 ...
lcm44bb 發表於 11-11-2012 12:33 AM

認同師兄嘅睇法,有D大貨同個版一樣,係因為出個版時絶大部份玩家都非常滿意,所以HT就照跟返個版生產。而如果出個版係俾大部份人插或批評時,HT自然會再執一執個版至生產,到出大貨時,自然同原先訂貨個官圖有出入,一D都唔奇。至於好咗定差咗,就好因應個人要求,覺得好嘅,咪開開心心去攞貨囉,唔鐘意咪放咗張單費事眼寃囉,又或者等大貨出咗至決定買唔買囉:78:
好明顯在頭雕上Enterbay 係技勝一籌:34:
我有舊版,亦等緊新版。睇咗幾日各位Ching嘅言論,相信各位訂貨都應該小心D,覺得件貨造得唔似就唔再要求人哋改,放棄等下隻就最明智,免得詢眾要求下改好咗畀人插到祖宗三代咁白癡吖。學下EB,出咗圖就話之你哋講乜,出大貨買就買,唔買就咪咁多聲!改?唔該行開!!HT日後咪咁用心関注我哋呢D無聊要求嘞。嚟緊出嘅CA、雷神、CW、BW、MK7、變形俠醫、MGS4、DX小丑2.0,同埋仲開緊訂嘅生化Ada就唔好再改喇,快cut訂啦!我期待下一隻係乜㗎?!希望係龍哥或新版超人,或者係先前公佈話年尾開訂嘅DX企鵝同貓女:78:
我知每樣嘢都未必能迎合每個人要求嘅,究竟件貨係用心改好,還是大貨失手照派貨,每個人都有佢嘅想法和答案,但係今次t800事件領略到一樣嘢,凡係寫hottoys負面嘢,真係有幾多人護航,我都唔會再表達意見,繼續做番cd rom算!
頭像被屏蔽