Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 新舊T800, 自然光未修效果

大貨在手,論頭雕面型係ok架,尤其帶上黑超,十足十,只係對靈魂之窗,對眼袋...同眼框可否扁d同拉長d,係咪可動眼眼球限制左個眼框呢?...原來T1頭先最靚XDD
另外我果隻個鼻偏紅,同EB隻湯美李鍾C一樣,我有理由相信HT已經秘密同EB crossover XDD

Lightings are different between these two...
今次又好似無MAK大眼講大話
剛剛睇左國內論壇,有ps高手出左個完美ps版:

Ps by ljlz28 ( http://bbs.actoys.net/read.php?tid-1200898.html)
回復 15# Pixiv

多謝 ! 對自己好d , 一齊開心玩 玩具 :65:
頭像被屏蔽
已攞貨
但老實講只係某幾個角度係新比舊似
而且眼珠好似戴左大眼仔
中肯D講
整體比舊版係有進步
不過同訂貨版嘅質量真係有太大落差
結論:
失望
其實究竟邊個係擘大眼講大話我諗大家心裡有數
我優先俾隻 figure 你幫我影相, 你總不能同所有人講話隻 figure 唔掂
一個 12" 頭雕要某個角度某種燈光之下先覺得神似, 基本上已經可以稱之為失敗
由始至終都冇人玩玩具玩得辛苦, 最辛苦嘅只有執念幫手宣傳的人
剛剛睇左國內論壇,有ps高手出左個完美ps版:

Ps by ljlz28 ( )
catcat 發表於 10-11-2012 01:27 PM

嗚!細咗開返大就得啫,開大咗點樣修得返細呀,還我靈魂之窗呀:help:
不好意思,小弟始終覺得舊版先有 ”未來戰士”T800 既神氣
回復 19# catcat

真係改得好很正~~~
:50: 回復 19# catcat
超正的ps 圖!
相對之下,隔離嗰個都唔知係乜水
頭像被屏蔽
ht never make the best one, because ver 2.5...ver 3...ver 4 is coming soon...
其實究竟邊個係擘大眼講大話我諗大家心裡有數
我優先俾隻 figure 你幫我影相, 你總不能同所有人講話隻 fig ...
Daredaddy 發表於 10-11-2012 05:52 PM

師兄講得好!
可惜唔係人人都心水清...而加太多人失去理智盲目吹捧HT,根本些微成人的分析能力都冇。
最好笑係總會有部份人見到攝影團隊出嘅相靚,就話大貨冇事,到底有冇細心想過人地影果隻級數會否等同各位大貨嘅質量?
HT比得人影、賣廣告,點會係一般大貨?(在商言商HT係冇做錯,正常行銷廣告手法)再講,似唔似每個人定位都唔同,根本好難講,但同個版唔同就係鐵一般事實(我見A版落訂,你出個B版比我?而加唔係講你B版唔靚,但我要嘅係A版啊,如果靚就要收貨,我洗咩睇版落訂...?)
我相信今次T800貨不對辨事件中,大罵HT不是大部份都係真正玩家,有期望,先會有失望!
有師兄講過”盡量發掘玩具當中既樂趣”係正常情況下我絕對讚同,但係今次事件中用依過心態自我安慰就未免太過啊Q精神、鴕鳥心態...
到底邊個"MAK大眼講大話"就留番期他師兄自行決定好了,再不停出Post指責期他人只會比人覺得心裏有鬼。