Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 各 Hottos fans, 你地會否俾阿媽, 老婆 or 女友詐型.....

回復 75# DevilDavidHK

身同感受 , 完全明白 :42:
而家頭痛係冇位display:56:
回復 68# doggedyin

我看完真的笑了:66:
回復 67# dvddvdhk

我老婆知道晒啲價錢,架Batmobile 仲要係佢叫我買

家用比足,用多餘錢玩,唔輪到佢詐型:66:
家用比足,用多餘錢玩,唔輪到佢詐型:
66:
hoho10120998 發表於 12-11-2012 08:24 AM

totally agree...........
:71:
其實買得翻黎我都好少會放,  好多時買玩具既心態係擁有感,  買左就舒服曬, 無買就比蟻咬.  以我女友既轉數, ...
天使咪搞 發表於 11-11-2012 12:58 AM

師兄,我都明寧教人打仔,莫教人分妻
但閣下既女朋友果種轉數,做女朋友都重話無咩瓜葛
當佢發下"脾四",唔好俾佢進化到港女500......
到做左老婆你就.....
我老婆吾太識分d人偶係乜水,
所以成日吾識分,
邊隻係新買, 邊隻係舊買,
不過而家佢進化左!!
佢同我d公仔影相,
數人頭點數....
我老婆以前都冇乜詐型,佢識我都果陣都知我好呢味嘢,有時去開旺角行街都會問我洗唔洗去下皆旺兆萬in point朝聖,入手新figue定必要比佢攞上手把玩品評一番

但呢排真係比HT連環重撃打敗Mark I Batmobile batpod DX Batman Luke T800...跟住仲有DX Joker CA Thor Black Widow MarkVI 1:4 Batman錢不在話下,地方亦有啲捉襟見肘,老婆都開始有微言....

自己都覺得有啲過份,睇嚟清埋手頭上嘅單都要抖抖:help:
回復 84# haha_muse

我BATPOD 攞左.. BATMAN 十一日單, 我女朋友成日哦我點解得架車... 我知道派到十日, 所以已經組了一個西裝的BRUCE等有頭就即完成, 但我女友依家成日哦我... 點解個公仔冇頭咁TERRIBLE~~~~:66:
唔知有心定無意!通常我老虎見有新野玩必定摸上手反一反!
但係我最近發覺佢每次都會做同一個動作!就係想扭個頭出黎!
我相信佢係想暗示比我知我再買後果就會好似個頭咁比佢嚀甩!:69:
表面上唔炸
但有時佢會問:[點解會買呢隻既?]呢句都咪話唔驚!
以前我比過選擇題佢地架,為左我想打發時間,我會:
A. 叫雞 (洗左錢未必安全);
B. 賭;
C.攪女;
D.玩12吋人偶公仔(因為屋企無乜地方,會加快我買樓意慾搬走);

最後父母兄弟加女友都選「D」。所以搬左出來之前後,都無人再嫦娥。
唔知有心定無意!通常我老虎見有新野玩必定摸上手反一反!
但係我最近發覺佢每次都會做同一個動作!就係想扭個 ...
alan1128 發表於 12-11-2012 03:46 PM

:^:57::^:57::^
本來如果只玩HT, 我老婆都唔會炸型!!!
但近呢兩年,我比D 朋友毒埋玩SIDESHOW就開始炸型,因為隻隻個盒都勁大!!!
而家我老婆都會問話屋企冇位,仲買咁多又大盒,所以我就將D盒放灑去我阿媽屋企,比阿媽話好過比老婆話。。:43:

我都係個句,比足家用,又唔影響生活就OKAY!!!
不過講真,近呢一兩年用係買玩具嘅錢真係多咗好多,自己計落都覺得有D過份,唔知大家有冇同感??