Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 各 Hottos fans, 你地會否俾阿媽, 老婆 or 女友詐型.....

平過玩車.......我老婆話唔玩車咪玩囉..........
返正我唔煙唔酒慳好多.........
其實兩公婆加埋個小朋友, 家庭月入又唔算高 , 但一隻人偶成千幾二千蚊, 擺係屋企對於我老婆黎講又篤眼篤鼻... 都好難怪大大唔會哦既.... :42:
只要個個月既玩具開支唔超過2k佢就冇問題,有時仲會一齊買添~
yorpheus 發表於 8-11-2012 06:12 PM

2K????
而家d野貴到飛起,
夠買D乜呀?
我一個月買好少野都遠不止尼個數啦.
:80: 要好似人蛇咁偷運入境... :80:
成件事好簡單, 一個字  "錢"
如果減除住屋開支後, 兩公婆加起來, 收入少於30k,
係好難吾咋型囉, 人地吾出聲, 自己都吾好意思啦,
買下買下,好快就幾萬錢架啦馬!
比人感覺上好似不負責任, 同吾太會為一家人的未來打算,
上個禮拜我放工拎左隻DX12番屋企,老虎望左我一眼,我就打到佢入ICU,而家都未出黎......
以上故事純粹虛構,如有類同實屬巧合:45:
現實係耍俾多D家用:59:
家里人完全支持∼∼:73:
回復 33# joeyip

可能我同ching「多少」既定義唔同,2K對我黎講真係買到好多野,好似今個月咁,SHF電王,零王,,EX處女座,SR EVOL,仲有SHF 新生Knight 等等幾個item要月中/月尾先拎到~
咁樣加埋計埋我比訂既都係1.8k左右~可能Ching覺得好少,但我就覺得好多了:64:
頭像被屏蔽
我得一隻 ht 姐~~~~~~~~~~~~~~
頭像被屏蔽
自己就一支公,冇咩所謂,幾時洗錢唔洗人管
不過朋友有玩女Figure,佢既老婆就答左句:總比出去玩女人好
只要唔影響大家的生活運作
各人都不得詐型
communistic 發表於 9-11-2012 12:00 PM

今時今日, 有份超垃圾工都有7千銀個月啦,
係都要買, 每個月都可以買一隻千五蚊的HT
不過生活運作, 吾只係得今日,
仲有明日同後日, 自己同家人退休後,
幾十年的生活安排好未呢?

同時人要升呢, 今日一家四口住500尺,
5-6年後會想住750尺.人吾會不思進取架馬.
回復  joeyip

可能我同ching「多少」既定義唔同,2K對我黎講真係買到好多野,好似今個月咁,SHF電王,零 ...
yorpheus 發表於 9-11-2012 11:56 AM

我十月買了.........
1). 兩隻ps3 game $730
2). HT Luke $2,280.
3). Medicom C3PO+R2D2 $2,800
4). 後追7隻 SHF拉打(1號,2號, V3, 亞馬遜, 強人, SKY, trial) $2,070
5). COMPOSITE Ver.Ka CYBASTER 原作 COLOR $650
6). 日文書幾本 $500.
一共.......$9,030.
如果比我老婆知道,佢一定會殺X左我! 一定會!
我由第一隻12" 偷偷買,當年$680其實幾貴,
到而家有獨立玩具房display過100隻,但已經無位了,(還有其他玩具)
我覺得係量力而為,有錢買多兩隻,無錢咪嚴選囉。
玩具同家庭,一定要係家庭行先。
玩具有錢一定買得返,親情無價。