Toysdaily 玩具日報

查看: 13300|回復: 18

[動漫資訊] 迪士尼以四十億美元買入魯卡斯電影公司

http://finance.yahoo.com/news/di ... 45002--finance.html
It's also making a seventh movie in the "Star Wars" series called "Episode 7," set for release in 2015, with plans to follow it with Episodes 8 and 9 and then one new movie every two or three years.

I have a bad feeling about this..........
episode 123其實都唔見得好.
剛剛睇新聞知道呢個消息. 其實現在sw得clone wars卡通片撐住, lucas都係時候要拍d野先可以令呢個品牌更長壽. (收視及好唔好睇就...)
真係唔知第七集會拍d乜???
要拍隨便搵D小說和漫畫改編成電影都有排佢拍啦
3.75吋真係會有排出lu...
剛剛睇新聞知道呢個消息. 其實現在sw得clone wars卡通片撐住, lucas都係時候要拍d野先可以令呢個品牌更長壽 ...
Firewalker27 發表於 31-10-2012 09:49 AM

第7集拍乜?

1/. CG LUKE。把老了的演員用CG年青化。拍LUKE之後结緍生仔。

2/. 整個sw故事環繞Anikin 隨着EP6他已死去,再拍LUKE及其他故事已冇吸引力。

所以,可能会廷續EP3的時間線,整個Ep3.5。Starkiller vs Darth Vader.大家会有興趣。

3/. 以Starwars之名,是旦拍D。
對我嚟講, 會唔會計埋小說嗰啲故事呢, 定全部wipe out?
Thrawn trilogy?
Jacen Solo?

Wipe out 唔更要, 好多人都唔當EU一回事, 但只係好奇.
剛剛睇新聞知道呢個消息. 其實現在sw得clone wars卡通片撐住, lucas都係時候要拍d野先可以令呢個品牌更長壽 ...
Firewalker27 發表於 31-10-2012 09:49 AM

講HAN同公主對仔女,一個成為最後的SITH,個女就成為JEDI的故事...
應該是這個故事吧.
其實star wars六部曲已經好完美....
再拍真係當外傳故事(我唔太熟sw)

btw,重拍 123集 比拍 789集對我黎講更吸引!!!!
3.75吋真係會有排出lu...
herculesanakin 發表於 31-10-2012 10:07 AM

其實冇新電影都可以長出長有.....放心
Oh
連force都頂唔住米奇既淫威

It is going to happen...

只要唔多有太大包袱,或者出得太肉酸,其實有得出好過冇丫。

見過渣渣冰同episode 2 既文戲之後,我都好難想像點可以更壞。
It's also making a seventh movie in the "Star Wars" series called "Episode 7," set for release in  ...
Duraxyll 發表於 31-10-2012 05:08 AM

Watch "The Future of Star Wars Movies" on YouTube - http://www.youtube.com/watch?v=Y ... outube_gdata_player
好耐之前在網上睇過原本George Lucas 寫了9集的故事的, 第7集是講EP6之後20-30年之後的事 (好似係han solo的仔), 不過當時無仔細讀所以唔太記得講乜了.