Toysdaily 玩具日報

查看: 7050|回復: 11

[個人收藏] 限量版「蝙蝠俠系列 - 夜神起義陀飛輪腕錶」

限量版「BATMAN SERIES - The Dark Knight Rises tourbillon watch 蝙蝠俠系列 - 夜神起義陀飛輪腕錶」

華納的消費品部與Memorigin合作左做一隻錶,已經攪左好耐,响世界各地搜羅優質原材料,研發複雜精密技術的超貴手錶。為剛於夏天上畫的電影黑夜騎士蝙蝠俠,打造出一隻最新裝備有陀飛輪機芯屬於蝙蝠俠的腕表。隻錶沒有好HARD SELL蝙蝠俠個Image,而腕表特別為蝙蝠俠設計注入左神祕黑夜元素,錶背設計到依家仲係秘密無公開。呢隻由頂尖做錶工匠續件PARS逐件打磨、裝崁,反覆進行多項測試,目的係想製作一隻正野,全球限量發售,今年聖誕節推出,要訂錶的朋友襯早。不過呢隻野一D都唔平,成三萬蚊港紙,肯定令唔少蝙蝠俠迷十五二十買定唔買。

BATMAN SERIES 陀飛輪技術資料(由錶廠找到的Spec):
● 手表型號:BA 0007
● 表殼直徑:44毫米
● 機芯直徑:33毫米
● 最小厚度:6.78 毫米
● 193件組件及27顆寶石承軸
● 振頻: 每小時28800次
● 6時位陀飛輪每轉一圈60秒
● 80小時動力儲存
● 雙發條動力儲存
● 中心擺陀飛輪
● 擺輪及擒縱機構同時圍繞擺輪中心
● 不銹鋼PVD啞黑光鍍膜「摩登型」錶殼
● 黑色夜光特大時刻
● 黑色夜光蝙蝠俠標誌
● 黑色夜光時、分針
● 啞金蝙蝠俠標誌錶冠
● 藍寶石玻璃 (鐳射蝙蝠俠標誌底蓋)
● 啞黑光鍍膜格紋鋼錶帶
● PVD啞黑光鍍膜蝴蝶錶扣
成三萬蚊港紙,唔洗諗了。
有冇正面睇呀?
成3皮叫Bruce Wayne買返咩
呀jordan兄有冇多d圖呀? 成3皮野呀 :$
:(成3雞野....買唔落手.......:o
這是香港品牌, 唔係話唔想幫襯,應該支持吓既, 但係咁既價錢又唔係咩名錶而且一定唔保值, 搵鬼買咩!
wa...30k....can almost buy a LO la....
回復 7# Grimlock

30K的陀飛輪就只能買海鷗:61:
30K的LO就只能買簡單三針表而已:55:

機械表真是貴到無論:80:
回復 8# mkyfk

....yeah...can buy 20pc gshock with this price...
回復 9# Grimlock

那又吾可以同電子表比的:43:
話晒都係隻機械錶,
大家想睇多D, 咁我努力搵圖!!
據朋友個朋友講... 好似訂都無得訂了, 隻錶做幾十隻only, 未出都已經比華X佢地身邊的朋友同朋友最like batman果D明星哥仔訂晒LU!!! 講下隻錶, 很少MEMORIGIN的原素, 美國華X果邊話晒事, 一改左改, 改左百幾次, 仲要改到最靚仔為止先至出街! 而個底係透明見到隻錶個機芯, 塊玻璃就好似俾BATMAN打爛左咁有個爆炸裂痕!