Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Marvel英雄今昔勿語之關節進化論 P3<鐵人,隊長,Showdown火人>P4HULK,DC,Sw

自上次睇完石頭人的進化之後,又&#17394;過黑蛛女的体態進程,

&#20010;人所得的主覾結論是孩佬公仔"企唔穩"。

今次專登找來幾隻Toybiz 時代的Ironman, 美國隊長來比一下。

我有做功課嫁。

之前有Ching說過孩記figure較瘦身,我好認同。

有眼睇。

一出招,可動高下立判!!

balljoint 數目就算差不多,因為"關節設計"不同,Toybiz時代的活動角度較&#23515;,可動大大提高!!

多了肩關節,動作更人性化,口唔&#20250;木木獨!!

隊長的肩關節。好&#21873;好貼,非常近似人体。

腳力只須加旋轉關節,接地性已大升。

看見嗎?踝關節角度也是多D。

後記…………
關節萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

面相

孩佬面相是有進步的。

但舊Toybiz的也不錯的。

Toybiz的六吋,我&#20250;形容為,相&#33050;好似有釘似的貼在地上。

我想了好久,可能是和相腳較重有關。

我都算有做功課卦?

影左唔少相比較,希望大家睇下,比下意見咋。

後記。

原來,"企得穩"和"可動人性化"

是我對figure的終極要求。
無明師兄真勁,乜玩具都儲!:71:
關節萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
darknight 發表於 28-10-2012 09:28 AM

關節萬萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我們為關節而生!!!!!!!
關節萬萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Halleluyah~~~~~~~~ :52:
:oh:往事只能回味…
入坑遲…
只能展望未來…
往事只能回味…
入坑遲…
只能展望未來…
原罪 發表於 28-10-2012 08:01 PM

不過好似唔係咁多人回應。亦不太多人回味。

舊也好,新也好,關節多也好,玩野多也好,

我只是嘗試列出比大家睇。

企得穩,是我的&#20010;人偏好而已。
不過好似唔係咁多人回應。亦不太多人回味。

舊也好,新也好,關節多也好,玩野多也好,

我只是嘗 ...
無明: 發表於 29-10-2012 11:42 AM

:oh:經歷過那個年代既…又點會唔知咩野係好野?

小弟隻18吋豬豬俠,以佢既全關節,可以做到既自然動作…

可動既玩具,史上佢應該算數一數二。唔計比例,如果有另一隻有咁多關節而又可以活動自然既,請推介~

可惜佢地就只此一隻,連轉色出隻黑豬都無…
唉…

回復 40# 原罪

經歷過那個年代既…又點會唔知咩野係好野?:78:

後記之後...................

繼續.......Showdown!!!! :*  3.75" figure

2005年 Toybiz!!
!!!!

睇住咁多先,photobucket server好慢.............

Sorry, photobucket好以故障咁.........

買&#20010;Figure, 有Game玩,有卡,仲有意想不到的配件!!!

開盒!!!!!

實在感動,玩到的已多過一隻公仔的樂趣!!:handshake:

現在的MU,也有D有卡送吧!!

但有冇咁多?

同埋佢真係卡囉!!

唔係簿紙一張!!:78:

睇返隻3.75" Figure.

仲有冇野講?仲有冇野好講?

能夠做到任何飛行動作,任何攻擊姿勢!!!:$
是我&#20010;人喜愛"企得穩"呀!!!!!:71:

全靠強而有力的Support!!

好實淨的支架地台,市面上買都買唔到!!!:53:

跟住要和Hasbro的MU來&#20010;赤裸裸的比較!!
回復 39# 無明:

入來支持&#21523;先!我哩隻有d位都鬆哂,買&#21655;都7,8年;所以來個翻新~色^^