Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Marvel英雄今昔勿語之關節進化論 P3<鐵人,隊長,Showdown火人>P4HULK,DC,Sw

謝分享,
我也頗喜歡石頭人, 尤其是電影較人性化的面孔.
只有一隻下身可動不太高的7",
不過跟FIGURE的石頭 ...
cliffordchan107 發表於 17-10-2012 11:05 PM
&#20010;人喜好並不愛電影石頭人,螢幕表現不用CG,用化妝就好膠。:58:

介紹完石頭人,女女素体,由黑蛛女接力!!

1994年Toybiz VS 2010年Hasbro

先看活動能力..........:73:

94Toybiz背有制,可彈開雙手。

論活動能力,Hasbro勝!!

上色,關節等
Hasbro勝!!

論身形..........

94Toybiz胸形較高廷,彈而兩分。

可以說是較青春年輕的標準美國女性體態!!

而近年的Hasbro其實都用同一女体,胸形圓沌肥大,胸線向下沈,事業線亦浮現。

可謂是本年諾貝爾文學獎得主,莫言筆下的"豐乳肥臀"!!

可以說是較成熟的中女體形。這20年來,是近代男性品味改變了?審美觀被盜墓者羅拉影響了?

定還是宅男多了,他們都愛被媽媽照顧,戀母情結令多數人喜歡成熟的中女?

Hasbro唔會冇做Research吧!!:34:

屁股比例大小足証以上觀&#28857;。:36:

所以,論身材.............

平分春色!!
&#20010;人喜好並不愛電影石頭人,螢幕表現不用CG,用化妝就好膠。
無明: 發表於 18-10-2012 04:21 PM

哈哈, 其實我也沒看過真人電影, 不過TOYBIZ出的頭一集神奇四俠FIGURE, 許多都不錯, 算是TOYBIZ 6"較易入手的系列之一~~
多謝賜教!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:35:
無明兄分析得好詳盡,Good Post:71:
估唔到原來你係石頭人超級fans:58:
個人認為,要令Mu們企得好,站得穩只有一招∼∼用寶貼黏住雙腳:34:
回復  gumng

MU金剛狼加上電影版3.75寸 我確實是怕了~~
蜘蛛俠我一般不再買單盒的了,但是漫畫套雙 ...
kingraider 發表於 18-10-2012 02:18 PM

ME TOO, 舊的Spiderman我都好小單入, 但只入TWO PACK一樣會遇到很多可怕的蜘蛛俠復製人!!
多謝分享, 又識多樣野 ^^
無明兄分析得好詳盡,Good Post
估唔到原來你係石頭人超級fans
個人認為,要令Mu們企得好,站得穩 ...
大ken 發表於 18-10-2012 05:49 PM

&#20010;人習慣問題,不愛用&#23453;貼看到一大舊咁核突。

&#20010;人認為造型設計師應考慮埋企呢&#28857;。

每&#20010;三&#28857;七五寸人物腳中皆有洞,但不是每個有地座送。

地座其實已經解決了大部份"企"的問題。

但,如果只是咁間單,&#28857;解廠商唔規定隨公仔附送一個地台呢?

大家若果仲記得,Toybiz咪有囉!

大家看清楚Hasbro,又嗌成本貴,又要加價。但佢手&#25592;住既是全球最大最Hit既Marvek,Starwars拉臣!!!

Avengers&#30005;映有排做,打後十年只要小羅拔未

死,Ironman等等玩具線根本是不&#20250;停的

受歡迎,唔憂做。

有時真的不明白,麥花侖的波斯王子3.75"或

Mezco Toyz Hellboy Golden Army3.75"話要賣貴D。

&#28857;解?話廠&#32454;,生產少,所以成本貴。OK。合理。

到孩記咁大牌子,咁大Market, 咁大&#20010;拉臣呢?都係成本貴,所以要加價,要Repaint,要cut關節,無配件無地台???

仲有人信?

咁Neca7"又平又正,是石頭爆出來嗎?
ME TOO, 舊的Spiderman我都好小單入, 但只入TWO PACK一樣會遇到很多可怕的蜘蛛俠復製人!!
gumng 發表於 18-10-2012 11:24 PM

無他,spiderman最有名,唔複製佢,複製誰?

直程係複製人侵略!!!
達明~~~~~like!!
pierreinhk 發表於 17-10-2012 03:19 PM

i like the right hand side one
i like the right hand side one
Grimlock 發表於 20-10-2012 12:57 AM

You means
Hasbro Marvel The Thing 3.75?
多謝賜教!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
darknight 發表於 18-10-2012 05:38 PM [img]http://toysdaily.com/di

scuz/images/common/back.gif[/img]

我D野係冇乜權威性嫁。
gumng 發表於 18-10-2012 11:24 PM

Spiderman大軍殺到,遲下放相。

Spiderman大軍殺到,遲下放相。
無明: 發表於 21-10-2012 01:47 PM

spider-man玩具系marvel最正
無明兄好多懷舊玩具啊!94年石頭人我都有!