Toysdaily 玩具日報

查看: 10297|回復: 36

[分享討論] 睇DX7睇到眼火爆,不如睇D開心野 Custom Made Batman Armory Diorama

如題,依家蝕訂又死:70:,硬食又死:68:,都唔知點:63:。 唉,以後買小D HT,在FLICKr 看見神物,email問過係1牛美金包運費 (所以個人比人"筠"到痴痴地下睇相當買左):50:

出自: http://www.flickr.com/photos/bleau72/4464994819/in/photostream/

Features:
• LED Top Lights
• Rotating/Pivoting Weapons Organizer Racks
• Swiveling Front and Back Doors
• Metal-Lined Rear Weapons Panel that allows easy attachment of Magnetic Sticky-Bomb Gun

我玩玩下FLICKr見倒,唔知有無師兄報導過。 心郁郁下EMAIL佢。 件貨(當然唔包BATMAN)都成7魚5草美金,若運香港差不多1牛8草。 問多次EMAIL佢又唔多耐性答我,WTxxx_ "Hope it clears everything"。 妖! 要比一半訂外,又係菲律賓做,都唔知信唔信佢好... :50: 我驚重蝕得慘過DX07 :56:,所以都係分享下算,BTW,HT可以考慮出丫,唔出頭雕唔會走樣掛:58::34:,不過唔好比D溶膠/生锈貨就得喇! :53:
一牛美金:56: 買多4-5隻figure好過啦師兄
回復 2# bunchan

所以我米話睇相當買左囉, 總好過落左成千訂唔知點Q算丫. ........................................................... :72::ice::die: :72::ice::die::72::ice::die::72::ice::die::72::ice::die::72::ice::die:為左DX7, 我之前重傻傻地入左MEDICOM DARTH VADER V1.0 (成年前我當然唔知會出2.0), 依家蝕下蝕下不如蝕比菲律賓仔好過............. :cool:
回復 3# darknight

師兄晤好咁灰啦。。。。可能未必系咁lei~~~

回復 4# bunchan

唉, 我唔係危言聳聽, 有人話係角度同燈光, 咁點解DX12 角度同燈光下無咁大落差呢??? :no:
   跟本就好似條街搵個仔, 係唔係自己O既一眼睇得出! :ice: 呢個LUKE邊樹係我個仔!!! :* X佢個街 X佢個街 X佢個街 X佢個街 X佢個街 重要強姦我個理性同視力話佢係我個仔. NO WAY!!!!!!! :* :*:*:*:*:*:*:*

我要跟足套STAR WARs 1-3 呀, 我唔要山塞!
如果一牛港紙就算唔連batman我都會買..但一牛美金....btw我記得以前睇相佢d個景好似係其中一個佢有好多個的
呢個正呀!1牛美金:x

回復 6# e_v_i_a_n_s

我無搞錯個背景可以好多, 但個ARMory只是一個, 可開合, 有LED, 有其他道具, 唔係由HT處拆出梨. 但我擔心係: 一, 個架會唔會易生锈  二. D武器道具會唔會COPY得好粗糙  三. 件貨會否到手都成問題!!!

所以我提議HT唔好再雕頭雕, 免得比我地"雕"'; 又或者可以出舊模: Nick, 船長, 阿諾有前車可鑑差極有限, 但Indiana JOKE, LUKE, 孟波就新頭經新手, 可能經新廠就不知所謂!!! :ice::*出下IRONMAN 神台/呢個BATMAN ARMORY就無死啦! 唔知HT聽唔聽倒言外之音呢..... :unhappy:
1牛美鈔 , 靚係靚 , 亦都真係好貴
回復 9# petergpm333

你記下比人"昆" D錢加加埋埋就夠比, 可能有突........ :ice:  e.g. Indiana Jokes, Fat Ass Alice, City Hunter.............
頭像被屏蔽
回復 11# supermodehk2

我又唔覺太雞, 不過個價真係太進取, 我收倒EMAIL時都打了個突. 如果4K內重可能當自己買左隻3A REX, 但依個過一皮野O既鐵籠唔多服眾. 如果香港有人量產, 個價又OK (愈大眾化愈好啦), 我會入架, 2.5K like the HULK is acceptable (more detailed than the HT HULK!). :blame:
頭像被屏蔽
d手功咁差, 俾呢個價香港大把模型高手整得好過佢..
supermodehk2 發表於 3-10-2012 11:11 PM

同意!如果柑都碞值?咁就唔好再話HT同EBD嘢貴了!
回復 1# darknight

又唔好歧視菲律賓..
.其實菲律賓係出唔少猛料雕像師,做SIDESHOW ,電影用雕塑配件等等~:71: