Toysdaily 玩具日報

查看: 23069|回復: 33

[分享討論] GX 62 太空保衛者 特價事件

某玩具店係FB說明今日18:30有第二輪出售(無講數量), 但未到18:30就係FB話因為天氣問題提早咗發售並賣完!!!

呢d事佢唔係第一次發生, 浪費車錢同時間, 所以今次我都唔再忍佢, 已Email去消費者委員會投訴, 希望各玩具人都出下聲, 買玩具玩唔係比佢玩.

商品說明條例
http://tdo.consumer.org.hk/unfai ... /?p=893&lang=hk

消費者委員會投訴:
https://www.consumer.org.hk/cc-c ... php?lang=zh-Hant-HK

相關帖子

頭像被屏蔽
佢朝早賣過一論,我未過1:00pm去到已沽淸!
利申,己有港版,無打算買
我覺得最好的回應,就是唔同去訂和買嘢。:74:
好彩無被呃走出去,今早大風大雨
一早係好多

比 “陳真寶” 既人掃

點解無人講

HT 當日因為打風大雨 (郎 HO 慌)

M7戰損提前派

點解無人告?
呢間野算啦....成日都話早左開始
但係我覺得咁多人排.....唔提早開始....你地後尾收工先準時6:30去到....都係會比前面排先d人買晒架啦...所以提唔提早己經唔係重點.....只能怪唔夠人地早去排隊.............

利申..之前都有地方都做過630時己買入.........
講開商品說明條例,其實 Y拍好多賣家為左增加件貨嘅點擊率,會亂加一d無關係嘅字眼,例如有d明 ...
bleung0327 發表於 31-3-2014 11:20 PM

其實呢樣野你可以去YAHOO投訴...
不過點擊率呢D好似對件貨冇乜幫助...
點擊率又唔會幫件野置頂既...
就好似佢係買勇者王既,畀佢入到去睇...
入到去見勇者警察你都閃啦...
其實呢樣野你可以去YAHOO投訴...
不過點擊率呢D好似對件貨冇乜幫助...
點擊率又唔會幫件野置頂既...
...
小堅 發表於 1-4-2014 08:39 AM

通常 yahoo 果D ,係會話「不是勇者王」、「不是 ironman 」。:DD
入到去,都唔知好嬲定好笑~~~
精x特價唔駛理啦,轉個頭已經去左y拍或現時x,完全無諗過去
通常 yahoo 果D ,係會話「不是勇者王」、「不是 ironman 」。
入到去,都唔知好嬲定好笑~~~
Garycharm 發表於 1-4-2014 09:23 AM

呢個都唔大問題...
我見成日都話全新未開只開盒check件...
其實不是真心特價比玩家, 大家都心照啦.
大家嬲都無用, 佢都唔係第一次, 而且用天氣惡劣免現場排緊的人辛苦, 我諗呢對會受現場的人支持
佢一日唔限一人一件, 都可當佢無特價過, 因要返工正常朝9晚6工的位, 又點會夠尋仇幫果班游擊隊有高機動力,
環境問題仲要排係佢地ge事,無付出但又拿到著數點都對其他人不公平吧