Toysdaily 玩具日報

查看: 10037|回復: 18

[分享討論] Eureka Seven AO (交響詩篇AO) 有人在看嗎?

大家好 如果已經有人在討論 麻煩版主delete 謝謝~

見唔係太多人在討論 所以開個post 大家有睇既傾傾
我暫時睇到第10集
其實上一輯我冇完全追哂..
一開始睇係因為LFO 踩住滑版 實在太型
但之後睇其實佢講既野幾深 所以未必GET 到

今次抱住睇下新果部尼爾瓦修
隻色完全接受唔到:ice:
劇情既話

竟然咁重政治色彩(我睇得唔係太多動漫)
高達都有 但因為果D國基本上未聽過

講沖繩獨立 然後日本 美國
雖說是交響詩篇的續集 然後也想開一風格吧~
暫時我覺得還不錯的~

最後 就係想大家幫幫忙@@
土豆同優酷都睇唔到AO
有冇網可以幫到手 謝謝~
冇人睇?:@
剛剛追到22集
nenton 出番黎 尼爾瓦修spec-V :D

估唔到得24集
仲有好多都未明...

揮手) 其實我覺得係佢嗰d平行時空令我覺得佢個故事好亂:30:
btw, d "secret 好似EVA裏的天使, 又有天元的影子...:58:
個人覺因此令到套野無獨特風格
Bones的錯? ?:68:
我都覺之前隻尼爾瓦修型d, 可能係紅白色出d呱:35:
呢套片已經爛了...
老實講,相信5只在下,好多人都覺得失望:26:,
故事節奏緩慢,又成日故弄玄虛,5知做乜:30:,e+5係年番哦,搞甘多野仲5推進故事做乜?
係蘭頓回歸有番D爆點,但得番兩集,做得D乜?:(
可能le季用黎賣關子....:unhappy:
揮手) 其實我覺得係佢嗰d平行時空令我覺得佢個故事好亂
btw, d "secret 好似EVA裏的天使, 又有天 ...
comicpotato 發表於 6-10-2012 12:18 PM

紅白色係靚D :D
D secret 你講起都有D似 使徒

圖魯斯太屈機 都唔知佢點收科= =
老實講,相信5只在下,好多人都覺得失望,
故事節奏緩慢,又成日故弄玄虛,5知做乜,e+5係年番哦,搞甘多 ...
zero2443 發表於 6-10-2012 08:50 PM

故弄玄虛得很
圖魯斯 Secret
D 關係好亂
幾失望

蘭頓出黎係好開心 但得番兩集= =
可能le季用黎賣關子....
comicpotato 發表於 6-10-2012 09:33 PM

第一季搵爸爸
第二秀搵媽媽
第三季...
其實咁多謎就應該要用52集...
依家22集偽蘭頓(真荷蘭豆)出黎之後先算套既正式開始...
可惜...得返果2集就收工

本身上輯係今輯既一萬年後已經令人一頭霧水
加埋無推進既劇情...
22集老豆出黎呢幕第一集就應該出啦....
回復 10# nok031059

對 24話實在不能解釋咁多的迷團
佢想掂好多方面
睇到廿幾話仍然一舊舊

祈望有第2季 希望有更多蘭頓的情節
回復 11# vasaga

佢講明之後2集係完結篇就應該唔會有第2季啦...
算數啦,骨頭社你做返Heroman第2季仲好...
回復  vasaga

佢講明之後2集係完結篇就應該唔會有第2季啦...
算數啦,骨頭社你做返Heroman第2季仲 ...
nok031059 發表於 9-10-2012 09:02 AM

咁又係..
heroman 冇追..
htp://blog.yahoo.com/_YERWXWPKWKICJGMHWC52QYZTNM/articles/754416

唔夠權限 各位自己加番t 謝謝~

最尾兩話11月先上
希望情節交代好D:*
23話已出~
蘭頓:shiny: