Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV": Popy DX超合金---六神合體

經過餅店,必留支持∼。

論比例個人還是覚得popy看起來有重厚感,好似很
硬很耐打的感覺。

魂精細了;上半身一流,但既然高價完夢就要去盡••••••••腳太長,
關節可以做得再<魂>些,再加電鍍的話相信許多餅會願意再付
一次3k:34:

至於基地,自製的話不知大家心中前5名是那些呢?小弟排第五
的是G早乙女硏究所。
經過餅店,必留支持∼。

硬很耐打的感覺。

魂 ...
tower 發表於 3-10-2013 10:27 PM

多謝大佬叫我個post做"餅店":64:, 好想知大佬你心目中第一至第四位嘅基地係邊幾款............
見GX-40復刻, push一push舊post...........:he:
旧popy比例最有重量感,几時体都咁正{:1_203:}

笨大重会5会出基地呢?

覆V兄(遲大到:69:)
基地第四位系有泳池的光子力
現在的老餅合金都快買不下手...................$$$$$$
CombattraV 發表於 13-9-2012 09:11 AM
無錯呀Zin兄,合金魂其實都好正,但感覺始終唔同

真的,再同意不過了
六神係我小六年代最後一盒合金,而家仲KEEP住。V兄既POST的確喚回不少回憶,謝謝!

夠境各位師兄有幾多盒兒時經典六神玩具?因好貴一盒喎!$5K/盒得?
見佢再版,我都整多盒賀一賀過~~~:DD

新呢副合體,舊果副原本合緊體,依家分返體齊齊擺出來!!:handshake:
老V你好神.,我連一盒都沒有,你有三盒......
kafai1978 發表於 14-9-2012 04:02 PM
呢套六神合體超合金我細個時都有,
以前o既,真係先稱得上係超合金,
合金成份好高,好重手。

以前石油危機,膠質好貴,所以才用鋁合金..........不過你的話我同意.
CombattraV 發表於 3-10-2013 10:52 PM
多謝大佬叫我個post做"餅店", 好想知大佬你心目中第一至第四位嘅基地係邊幾款............

而且,還不是小餅店,是大餅店..........希望V大多開N家........:shiny:
tower 發表於 3-10-2013 10:27 PM
經過餅店,必留支持∼。

多謝Tower兄回覆...........
bob2007 發表於 19-9-2014 05:30 PM
現在的老餅合金都快買不下手...................$$$$$$

但相對地也不是很多人喜歡了。
wpc 發表於 19-9-2014 05:39 PM
六神係我小六年代最後一盒合金,而家仲KEEP住。V兄既POST的確喚回不少回憶,謝謝!

多謝大佬欣賞就真啦