Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV": Popy DX超合金---六神合體

V大又分享珍品,正
我都有白盒隻台版,萬榮玩具出果隻。
不過最大興趣反而係唔合體連假山隻popy ^^
Taru 發表於 13-9-2012 10:27 PM

Taru兄, 好耐都唔見你出post, 最近又入咗咩好嘢呀?
萬榮版係正嘢嚟:71:, 價錢只係Popy 4份1............
假山版都好正......但而家相信都好貴lu:42:
睇到小弟眼甘甘:handshake::shiny:
小弟有幸兩年前,係「笑慢」底層二樓懷舊店,買了一盒全新日版「六神」,
最犀利係仲有一張細小說明書之類字條,小弟見其他,好多都冇呢張紙仔,
當時呢盒野賣8500!
小弟二話不說即買下,到而家當係「神檯」野,封晒包書膠來「供奉」!
睇到小弟眼甘甘
Englishman 發表於 14-9-2012 12:58 AM

我當年都係睇到眼金金.......:35:
小弟有幸兩年前,係「笑慢」底層二樓懷舊店,買了一盒全新日版「六神」,
最犀利係仲有一張細小說明書之類 ...
我愛媽咪 發表於 14-9-2012 01:31 AM

WAHHHHHHHHHHHHHH, 大佬你好舍得呀...我last嗰隻都差不多7-8年前買lu, 當時價錢重叫做acceptable:67:
Taru兄, 好耐都唔見你出post, 最近又入咗咩好嘢呀?
萬榮版係正嘢嚟, 價錢只 ...
CombattraV 發表於 14-9-2012 12:39 AM

V 大, 我近來都無入乜野...只係入左EX 隻鳳凰...^^
因暫時上網不便...齋用mobile device 睇V大既珍品....好似你之前套機甲艦隊....^^

係, 萬榮係正式授權野.....之前幾舊水都有...家下都見過一千鬆....唔睇產地都算係咁啦...當然同DX 大盒比, 就簡化晒details....XD

P.S. V大, 請問知唔知EX G1 & G5 幾時出埋!?
V 大, 我近來都無入乜野...只係入左EX 隻鳳凰...^^
因暫時上網不便...齋用mobile device 睇V大既珍品. ...
Taru 發表於 14-9-2012 09:32 AM

我都入咗EX鳯凰,但QC真係嘛嘛:42: ...可能我唔好彩la........
先前9/F阿伯同我講好似係今個月返repaint G1 同 G5,但你知呢間廠嘅慣性ga la:67: ................
呢套六神合體超合金我細個時都有,
以前o既,真係先稱得上係超合金,
合金成份好高,好重手。
而家o個D超合金魂.....唉~:42:
呢套六神合體超合金我細個時都有,
以前o既,真係先稱得上係超合金,
合金成份好高,好重手。
而家o個D超 ...
kafai1978 發表於 14-9-2012 04:02 PM

係呀, 以前啲合金如果keep得好, 到今時今日重可以活動自如, 但而家有啲合金未取出盒已經自行解體, 再唔係就爆油, 裂油, 都唔知可以keep幾耐...:42: , 不過又唔係全部都唔得, 但就要考你眼光同睇運氣lu...:34:
舊版的合金玩具...魅力真的不是新設計的玩具可以比擬的...背後有太多的故事與歷史了......support...:71:
舊版的合金玩具...魅力真的不是新設計的玩具可以比擬的...背後有太多的故事與歷史了......support...
EN9e@1979 發表於 14-9-2012 05:32 PM

非常同意, 但而家啲舊合金實在太天價lu...:63:
非常touching的分享啊~! 老餅(包括我)至愛之一 !! :)
非常touching的分享啊~! 老餅(包括我)至愛之一 !!
聖鬥士紫龍 發表於 15-9-2012 12:12 PM

多謝大佬欣賞:64:
頭像被屏蔽
我個肚[0個]舊豬腩肉亦都合體左,在下尚算嫩餅未經歷過80年代,純支持LZ。上一代合體機械人之後先到我玩0既勇者系列,在下太嫩了。