Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 反洗腦大集會之我見(非常敏感,版主無需通融)

香港真的很自由。但時移世易,回歸了就是回歸了,我們要仍然珍惜維護自由,但同時要慢慢接受改變 ...
gazza1211 發表於 4-9-2012 12:39 PM
同意,
我唔理中共唔中共, 只要幫子女搵條易既路
回復  原罪

阿呢位會員,你同其他人成日指責人哋係一言堂,話小弟對人哋嘅言論咬住唔 ...
七國咁亂 發表於 4-9-2012 11:00 AM

無話唔俾你講,
係唔該你舉論點。

你會引黎所所講既癲狗式圍攻,係因為你論點論據出問題。

請分清楚。

至於篇課程指引,係要求d老師點教…
你可以解讀成咁…
小弟都無話可說,真係增廣見聞!多謝。
呢種人覺得自己夠聰明
可以游刃有餘,兩邊逢源
不過自古呢種人都係死得最快
呢種人覺得自己夠聰明
可以游刃有餘,兩邊逢源
不過自古呢種人都係死得最快
hk小文 發表於 4-9-2012 10:50 PM

Like this! =)
回復  老文

小弟唔鐘意染紅,不過小弟真係為我國強大而高興,唔駛好似以往吓吓受國際警察欺 ...
七國咁亂 發表於 4-9-2012 11:45 AM

唔好意思, 係洋鬼子地方真係唔覺有人會尊重, 強國那種財大氣粗的所為強大, 反觀一些有教養, 有文化, 有供獻, 董得尊重別人, 董得為公義發聲的華人就一定受到尊重.  

仲有呢個世界好大, 唔係只有美國一個地方有你所講的自由, 我估除左北韓同強國之外, 其他地方D人都唔會對住自己國家枝國旗黎打飛機!
回復 50# hondacl7

呢位會員,你一定係由外國返嚟嘞,建議你用你嘅母語表達你嘅意見。
回復 48# hk小文

哈哈……小弟一定係好短命嘅,唔需要你呢位會員多此一舉咒我,至於你…你慢慢咁享受你二佰年嘅苦命啦……
回復 49# 果汁先生

至於你……飲橙汁啦……杏仁
隻野又咬人了。笑。

回復 47# 原罪

就你呢位會員而言,撩事鬥非得嚟係比較有心機嘅一位,好……小弟試吓答你嘅問題,答得唔好請勿見笑……嘻嘻……呢句真係多餘、好假,忍唔住笑咗出嚟添……

- 你係無話唔比我講,但你一入嚟就話我扮中肯就叉埋嚟,小弟亦唔見你有講我點扮中肯,我講到明係反你哋呢類好易比人洗腦嘅「知識份子」,至於要我舉論點,本應無問題,但小弟真係嬲嬲地,點解我要解釋比你聽,好明顯,你係身為反洗腦嘅「智者」,你根本唔屬於呢個國度,因為我係你眼中已定性為錯,你先係啱,小弟根本點講你都唔會同意。唔知你有無發現,你喺同一聲道嘅post,你一句都無問過樓主點解會咁講,叫佢舉例…

- 係,係我論點出現問題,因為我同會員你分別企喺對立面,喺眼中對方就係異見者,除非對方死咗,唔係嘅話永遠都覺得有問題,而且記憶中咁嘅所謂討論,同會員你已好多次,根本就係舊恨新仇,小弟永遠唔會同你傾得埋欄

- 分清楚啦

- 至於你中間highlight啲嘢,我解讀為會員你認為有問題嘅地方,咁小弟都中間抽咗第四段同第七段嚟反駁你,呢兩段開首講到明係內地交流計劃嘅情況,OK丫,無錯喎~
至於其他嘅小弟就唔晒時間一一反駁,因為無用嘅,你永遠都會覺得我係錯,小弟亦必定覺得你唔啱

最後,小弟又用會員你講嘅「比喻不良」向各位講,希望你哋唔好攞住盒牛肉飯走入去印度人或尼泊爾人嘅地方問點解牛肉咁好食點解你哋唔食,唔信你哋可以試吓…
回復 54# 果汁先生

唉吔!唔知邊個唔綁住隻畜牲比佢四圍走去人哋嘅地方係咁叫呀……
回復  原罪

就你呢位會員而言,撩事鬥非得嚟係比較有心機嘅一位,好……小弟試吓答你 ...
七國咁亂 發表於 5-9-2012 12:48 AM

頂你!
原來你可以咁有紋路!:71:

新仇舊恨?又稱唔上,小弟就一個post一個post計既。
呢個post鬧完交,另一個post可以吹水講拉打(例如啦~)!

多謝你咁用心回覆。:77:
你最後個比喻好好,小弟唔打擾你啦…

同埋…其實小弟有睇你寫影評個post…
不過見留過言,大大無回覆…就做CD-ROM。
回復 57# 原罪

哦…?係咩?小弟無覆會員咩?有喎…不過唔係全覆。
好驚啊,個論壇係佢咖。
係屬於果隻野咖。
原來係一個公開既forum度開個post,個post就係屬於佢咖啦。
係佢既地方黎咖。
我真係笑左。
地方同空間既概念都搞唔清,連個討論空間既性質又搞錯晒。
好心尐人上傳bt啊,上網恐嚇果尐人就醒少少啦。
下次自己開個post,係入面做乜野犯法野,都唔到差人理咖啦。因為係佢「地方」啊。
好心果隻野上網討論就應該明白同接受有讚有彈,有正有反既意見啦。
每次搞到好似廣納民意,齊聲討論咁,點知就次次狗改不了食屎,一有人反對就起晒槓。
不過尐野又係小氣既,同其他人講,講唔過,就好似小學雞發難咁,搵尐舊帳出黎數。