Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

就算設計再卒仔呀,可唔可以唔好用呢隻屎啡色呢?
一睇就知。。。呢個角色係嘍囉
劇場版 仮面ライダーウィザード in Magic Land TVCM4

http://www.youtube.com/watch?v=mwyKIYBk-No
就算設計再卒仔呀,可唔可以唔好用呢隻屎啡色呢?
一睇就知。。。呢個角色係嘍囉
Toro 發表於 9-7-2013 03:53 AM

其實是甘的...
有以下2點...
1.白袍手上冇其他元素魔法石...整唔到新戒指比真由
2.白袍驚佢收番黎班gate會背叛佢...唔敢比太強既戒指佢地變身
收班gate番黎做手下只不過係用作開啟魔宴既用途
唔需要有太強既實力...所以佢地係嘍囉都冇所謂:DD
假面騎士Fourze X 假面騎士Wizard Movie大戰Ultimatum

http://www.youtube.com/watch?fea ... =QP6jfVqBC4k#at=433
一如大家所料
白魔法師即係賢者
成套拉打接近埋尾
但一D緊張感都無

諗起跟住個件生果拉打
今年都應該會睇少套了
睇到47集,竟然仲搵埋D路人尼講,又完全唔提曆個身體發生咩事,想2,3集爆哂所有野{:1_222:}劇情尼講,比起火箭頭差太多啦(利申:我唔係火箭FASN)
呢套WIZARD玩咗咁耐都冇乜劇情, 真係悶到唔想追......
幹部又少人又無能, 謎底又唔解, 真係好似上面大大話齋,一D緊張感都無:ar:
劇場版 仮面ライダーウィザード in Magic Land TVCM7 (HD)

http://www.youtube.com/watch?v=Phjfk5sw9PE

Special
魔法司最後一集睇完亦可能是在此post最後一次留言!
而第52集祇是拉打大集合……
說回劇集實在太平淡所以劇情都是很早之前已預測到没有比觀眾驚喜,編劇是一大敗筆
個人覺得wizard設計起碼好過fourze及鎧武,所以跟著的新拉打玩生果及造型已今本人卻步,但我會照看頭數集是否會令我改觀追看及買產品玩具!
此終今次玩戰国拉打超碼一開始會有數位拉打看吧!
希望有機會在鎧武post再討論啦!(如引起興趣的話)
當年龍騎玩西洋騎士風格仲要係多RIDER到出唔曬, 加上最終主角死都係一個突破, 且看黎緊新RIDER又虛淵寫會唔會又整獲金既比大家睇~~
完全無結局feel:(,隻怪出面搞搞震但主角居然返屋企練暗然消魂掌:(
完全無結局feel,隻怪出面搞搞震但主角居然返屋企練暗然消魂掌
yugi 發表於 17-9-2013 10:54 AM

52集無端端DCD又走出嚟。。。
睇嚟個ending會接咗劇場版個opening   =.=!!
魔法司最後一集睇完亦可能是在此post最後一次留言!
而第52集祇是拉打大集合……
說回劇集實在太平淡所以 ...
doglwl 發表於 16-9-2013 11:42 PM

唔知點解近幾套拉打,我都係着重幹部設定。。。唔通我已經對拉打設定徹底失望:time:

話時話,真係無乜點講惡役喎,唔通真係好似龍騎咁:拉打VS拉打?

係WOR....呢輯未見財