Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

應該是買齊四隻後, 才有條龍上身
真司 發表於 12-3-2013 03:45

呢個才是重点,一隻通販三隻限定才能合全龍!
另外特效effect又魂限見!
點解耍著女裝?d反應真係好人妖{:1_201:}{:1_200:}今集5打1,依加完全係戰隊尼:he:
點解耍著女裝?d反應真係好人妖今集5打1,依加完全係戰隊尼
G3X 發表於 14-3-2013 05:27 PM

瞬平女裝我覺得似一個明星, 不過講唔出名.....
點解耍著女裝?d反應真係好人妖今集5打1,依加完全係戰隊尼
G3X 發表於 14-3-2013 05:27 PM

因為個傻仔鍾意玩嘢囉,一出場晴人就抓狂喇:36:
仲有今集晴人好配合咁玩鞋。。。
瞬平女裝我只覺得似達達星人:DD

另外美杜莎下集會唔會領便當呢?回想不死鳥講完生前記憶就賣鴨蛋喇。。。
因為個傻仔鍾意玩嘢囉,一出場晴人就抓狂喇
仲有今集晴人好配合咁玩鞋。。。
瞬平女 ...
鷹頭獅 發表於 15-3-2013 08:39 AM

美杜沙係29集beast強化後的沙包便當
yugi 發表於 15-3-2013 09:14 AM

強化form沙包唔係嗰隻新幹部咩?
p.s. 個名係唔係叫哥布林呀?
強化form沙包唔係嗰隻新幹部咩?
p.s. 個名係唔係叫哥布林呀?
鷹頭獅 發表於 16-3-2013 08:56 AM

新幹部唔係小妖精咩?
睇吓睇吓有個感覺,兩邊嘅賢者會唔會係同一個人。
garykuga 發表於 10-3-2013 09:51 PM

其實有諗過係...
白袍可能都係phantom
佢既出現係為左令魔宴冇變到phantom既人再一次絕望
生出一隻最強既phantom
亦有可能係古代個陣有2批魔法師
一批係wizard派 一批係beast派
2批魔法師向唔同人派戒指擴張自己既勢力
最尾可能會引致2派互片
其實有諗過係...
白袍可能都係phantom
佢既出現係為左令魔宴冇變到phantom既人再一次絕望
生出一隻最強 ...
hazeshadow 發表於 16-3-2013 06:32 PM

我都有諗過呢個可能性。但兩幫魔法師開片嘅機會率微啲囉
wizard係現代魔法師,唔知古代佢存唔存在
如果古代有唔止一個beast 的話,咁對佢哋嚟講魔宴即係魔法師盛宴(畢竟古代魔法師係以phantom為食嘅)

宜家咁睇,似乎係晴人被利用。紅色魔法石係白魔法師寄比晴人嘅,咁樣好正常,但藍色魔法石貌似賢者由得小曆攞走咁;黃色魔法石直定係小妖精送比小曆,咁樣唔奇怪咩??
所以如果ending真係出現最強phantom的話,咁毫無疑問就係晴人體內嗰條龍
但我覺得條龍會幫晴人隊冧賢者
個女仔可以压制 phantom出現,
今輯唔通會有女魔法師?女拉打? 咁睇又幾過癮!
個女仔可以压制 phantom出現,
今輯唔通會有女魔法師?女拉打? 咁睇又幾過癮!
doglwl 發表於 17-3-2013 10:34 PM

到最後咪即係兩姊妹大打出手:38:(魔法師:真由VS phantom:美紗)
如果係就快啲喇,下禮拜廿八集架喇。。。但係兩個魔法師體內都有一隻phantom,咁真由用咩變身呀?

ending基本可以肯定奇美拉會由真由封印。。。
瞬平女裝我覺得似一個明星, 不過講唔出名.....
sckoko 發表於 15-3-2013 01:15

松松姐姐??
到最後咪即係兩姊妹大打出手(魔法師:真由VS phantom:美紗)
如果係就快啲喇,下禮 ...
鷹頭獅 發表於 18-3-2013 03:04

30集都未到就咁快有野肯定到??
yugi 發表於 15-3-2013 09:14

美杜莎領便當即係演美莎既演員洗底做正派真由