Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

30集都未到就咁快有野肯定到??
BUSTERMACHINE 發表於 24-3-2013 01:15 AM

八九不離十啦,唔通特登寫個新角色出嚟做炮灰呀咩。。。就算係都ending先賣鴨蛋啦
基本上肯定係決定性存在,只係最後會做咩啫;對付賢者嘅最後殺着?了結奇美拉?
八九不離十啦,唔通特登寫個新角色出嚟做炮灰呀咩。。。就算係都ending先賣鴨蛋啦
基本上 ...
鷹頭獅 發表於 24-3-2013 09:34 AM

有留意op既話, 就會發現真由其實一早出現左 (chorus前)
真由可能會成為第二任白袍
繼白袍,晴人之後第3個魔法師
情形就好似ooo既birth咁
伊達退位前後藤做輔手
伊達退位後後藤做繼任
一係白袍教左件冷血出黎
再出場就打到美杜莎退場
真由可能會成為第二任白袍
繼白袍,晴人之後第3個魔法師
情形就好似ooo既birth咁
伊達退位前後藤做輔手
伊達退位後後藤做繼任
一係白袍教左件冷血出黎
再出場就打到美杜莎退場
hazeshadow 發表於 24-3-2013 07:37 PM

我同意大大既講法, 特攝論壇有情報推算今年只有3個拉打, 真由繼承白色魔法C機會大D
我覺得會好似志葉薰咁, 最後幾集先出場
我同意大大既講法, 特攝論壇有情報推算今年只有3個拉打, 真由繼承白色魔法C機會大D
我覺得會好似志葉薰 ...
sckoko 發表於 25-3-2013 02:20 AM

但係志葉薰個角色似白袍喎,咁即係下次真由出嚟已經知晒phantom啲嘢?
最後幾集出嚟,似乎會專注打賢者喎。。。
但係志葉薰個角色似白袍喎,咁即係下次真由出嚟已經知晒phantom啲嘢?
最後幾 ...
鷹頭獅 發表於 25-3-2013 02:51 AM

根據東映既一貫作風, 有新拉打既話依家應該有情報流出, 所以推斷應該唔會有新造型既拉打

咁真由又會係咩角色呢??東映估計都唔會咁無聊, set個咁既角色做路人掛
OP一開始時, 已經有真由/美紗既鏡頭, 可以諗呢個角色唔係路人咁簡單, 估計會係第2個晴人

之後真由會點得到魔法師既力量呢??我地之前咪有假設賢者=白色魔法師既, 如果假設成立, 賢者最後可能會吞噬埋白色魔法師(2個人格合一), 白色魔法師臨死時交托力量俾真由, 知道左真相既真由得到白色魔法師既力量後返黎幫晴人對付賢者.......(呢D劇情好公式, 東映唔會做唔到)
點解大家估一定會變身呢,基本上唔駛變身都用到魔法:x
我估可能會出咩禁斷魔法用一下就會死果隻機會大d:x

根據東映既一貫作風, 有新拉打既話依家應該有情報流出, 所以推斷應該唔會有新造型既拉打

咁真由又會係 ...
sckoko 發表於 25-3-2013 10:18 AM

諗到兩個新可能性
1.真由為變身食左佢家姐:50:
2.確實係唔需要變身就可以用到魔法
不過一定要用腰帶同埋唔變身只係用到低級魔法
所以做輔手機會會好大
真田下次出場係奉白袍既命令
為晴人帶黎最後1粒魔法石
即係final form個粒鑽石
甘樣咪合情合理囉
1.真由為變身食左佢家姐
2.確實係唔需要變身就可以用到魔法
不過一定要用腰帶同埋唔變身只係用到低級魔法
所以做輔手機會會好大
真田下次出場係奉白袍既命令
為晴人帶黎最後1粒魔法石
即係final form個粒鑽石
甘樣咪合情合理囉                           
hazeshadow 發表於 28-3-2013 05:08 PM

幫晴人進化做 final form都有可能
最後一粒石係由晴人既眼淚做出黎, op中真由./美紗既鏡頭都係流緊淚, 所以第二個point都有機......
白魔法師變身腰帶好吸引@@
係咪有得訂??