Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

回復  stonekeung01

呢下野好難接受下! Wizard以魔法師設定。呢條友仔似係獅子王。。。
    放 ...
rilplsc06 發表於 5-12-2012 11:08 AM

呢個似超星艦隊嗰啲...
呢個點都好過OOO嗰隻啦呀嘛:80:
真係唔明!點解閃電超人,伏魔三劍俠及天地雙龍全部变哂x做坏人?
細個好鐘意睇呢幾套特攝,
點解東映唔獨立返拍而要這樣出現
攪到不倫不類!:sad:
肥腫難分....:34:
真係唔明!點解閃電超人,伏魔三劍俠及天地雙龍全部变哂x做坏人?
細個好鐘意睇呢幾套特攝,
點解東 ...
doglwl 發表於 6-12-2012 09:53 AM

伏魔三劍俠本身設定亦正亦邪,今次編佢哋做奸角係一大嘗試:71:
至於閃電超人,原來宜家呢個新look先係石森漫畫嘅原設定。。。
呢個世界邊有咁多有力量嘅好人。力量乃雙刃劍;如何運用;取決於人:64:

不倫不類呢∼咁要睇編劇功架喇。始終係二次創作,點都要有返啲新意嘅
你要原設定返拍咪好似套新卡邦咁囉。
要係超人氣作品東映先咁搏架。。。
回復 215# 鷹頭獅

閃電超人我鐘意TV版多D!我覺得型好多
而家呢個原形似生化版,啱曬出SIC
可能本身是老餅先入為主,所以將以前角色改成咁樣。
我自己就唔啱胃口,或者新一代會喜歡呢!
自從DCD後戰隊,RIDER及咸超的電影版都有種格硬加入唔應該出現的人的現像
做咩呢個post沉晒落底?
我想問其實白巫師是否就係魔魅個賢者?
如果是真的,咪即係Fourze處女座翻版!
一橋兩用自己玩無間道!
我想問其實白巫師是否就係魔魅個賢者?
如果是真的,咪即係Fourze處女座翻版!
一橋兩用自己玩無間道!
doglwl 發表於 20-12-2012 08:03 PM

我本來都係咁諗,但睇完今集,見到白巫師用三頭犬就覺得第二拉打似白巫師。。。
唔會係處女座翻版啦,魔魅賢者似乎係魔魅裡面最大嗰個,佢自己做二五,反邊個?真係無聊到自己左手打右手??
所以我覺得會好似劍咁,有兩個賢者:36:

如果似你個論點推測:賢者做咁多嘢都係為咗得到晴人體內條龍,先扮白巫師為晴人準備一切;一手拉佢上天堂再一腳伸佢落地獄,令佢徹底絕望
    我本來都係咁諗,但睇完今集,見到白巫師用三頭犬就覺得第二拉打似白巫師。。。
唔會係處女座翻版啦,魔魅賢者似乎係魔魅裡面最大嗰個,佢自己做二五,反邊個?真係無聊到自己左手打右手??
所以我覺得會好似劍咁,有兩個賢者

如果似你個論點推測:賢者做咁多嘢都係為咗得到晴人體內條龍,先扮白巫師為晴人準備一切;一手拉佢上天堂再一腳伸佢落地獄,令佢徹底絕望                           
鷹頭獅 發表於 21-12-2012 10:12 AM

如果係咁, 可能最後會有第二種新力量, 之後再拎返條龍, 兩者再二合為一成最後既希望力量......
嘩, 咁既情節好似唔錯, 不過幾公式......

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

新拉打今集正式出場?
回復 225# roystoy
下集先登場