Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

Inazuman
閃電超人 個頭頂好似少緊D野咁:80:
閃電超人 個頭頂好似少緊D野咁
money123169 發表於 15-11-2012 02:23 AM

少咗隻角:58:
少隻角,個樣差好遠:30:
wizard d型態用style呢個字
咁遲d會唔會有Wizard (Gangnam Style):34:
gangnam~plx~
Oh Oh Oh Oh~
今集令我見識到龍style既缺憾
wizard打巨大戰用dragon時會解除龍style
係呢個時候只要2隻幹部其中一隻入左去
甘wizard就可以變身做皮爾修博士
真係好有興趣到無記播果陣會同呢套野改個咩名
魔騎? 指騎? 定夢騎??
:34:
係呢個時候只要2隻幹部其中一隻入左 ...
hazeshadow 發表於 18-11-2012 11:52 PM

FINAL FORM會補救呢個缺點的了:66:
FINAL FORM會補救呢個缺點的了
yugi 發表於 19-11-2012 09:47 AM

我都認同呢一點, 因為始終都只于過做左11集啫,
一定會講到比人捉到呢個弱點,
之後比人打到半死,
跟住係好多人的支持下,
變做終極型態~^^~

回復 187# jaffehung

魔騎 •••• great suggestion;  :71:
小弟加多個:法騎 :73:
係呢個時候只要2隻幹部其中一隻入左 ...
hazeshadow 發表於 18-11-2012 11:52 PM

但係巨大戰場地(內心世界)好似只有wizard入到去。。。而且條龍本身就居於晴人嘅內心之內,頭兩次出場條龍係自己出現喺內心世界添亂,晴人必須騎龍
今集好明顯條龍馴晒,晴人騎龍只為出絕招。。。

至於點解要解除dragon style呢,只係條龍喺內心世界唔駛再匿係晴人個身體度啫:58:
如果呢個漏洞要填氹嘅話,唔駛呢兩個幹部入去,只要話隻phantom係內心世界已經成形,力量仲同不死鳥相若就得了(簡單啲講就係喺內心世界同新生幹部打。。。)

FINAL FORM會補救呢個缺點的了
yugi 發表於 19-11-2012 09:47 AM

諗諗吓,唔係有個終極dragon style(一次過用晒龍頭,龍翼,龍爪同龍尾)咩?
呢個form用嚟填氹得唔得呀?
但係巨大戰場地(內心世界)好似只有wizard入到去。。。而且條龍本身就居於晴人嘅內心之內 ...
鷹頭獅 發表於 24-11-2012 08:44 AM

我反而想知點解個人無事後還要一直戴隻戒指GE:(

stonekeung01 發表於 25-11-2012 09:08 PM

A哥今次俾撫子騎......
我都好想比變身前既撫子騎下 :35:
stonekeung01 發表於 25-11-2012 09:08 PM

咦?
A哥佢:p