Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

緊係賢者啦!
不死鳥出左場好多集啦。
原罪 發表於 24-10-2012 07:46 PM

賢者嘅話,有機會。。。好似fourze個我望理事長咁由頭帶到尾:58:
有無諗過個白色魔法事係邊個?另一個賢者??

另外,如果WIZARD條龍係晴人生出嘅魅影的話,新拉打隻翼獅可能都係,而且已經成為新拉打嘅召喚獸:36:
基本3 form已成魂限....
Devil_Fudou 發表於 25-10-2012 02:56 AM

所以決定唔入lu......
賢者嘅話,有機會。。。好似fourze個我望理事長咁由頭帶到尾
有無諗過個白色魔法事係 ...
鷹頭獅 發表於 25-10-2012 07:12 AM

可能白色魔法使=賢者
如果白色魔法使出SHF, 我會有D興趣.......
賢者嘅話,有機會。。。好似fourze個我望理事長咁由頭帶到尾
有無諗過個白色魔法事係 ...
鷹頭獅 發表於 25-10-2012 07:12 AM

仲要係5隻Phantom...
因為仲有右肩4隻先合到獅鷹獸:63:
仲要係5隻Phantom...
因為仲有右肩4隻先合到獅鷹獸
hazeshadow 發表於 25-10-2012 08:31 PM

又似喎,新打拉變身要靠隻獅子,外加能力就用右手召喚其餘四隻phantom,咁講新拉打咪好似phantom馴獸師咁囉。。。
換言之佢擁有嘅phantom召喚獸唔一定係佢自己生出嘅,係降伏phantom然後據為己有,咁初登場時極有可能係敵人(目的係搶晴人條龍)

如果同晴人處境一樣,就係靠隻翼獅變身,變身後要用力量就由隻翼獅分比佢。。。(講到新拉打無咗隻翼獅就乜都唔係咁。。。)
可能白色魔法使=賢者
如果白色魔法使出SHF, 我會有D興趣.......
sckoko 發表於 25-10-2012 10:45 AM

咁即係佢左手同右手打啫:DD
佢出SHF會唔會可動性受影響呢,件袍。。。

伏魔三劍俠:50:SIC化
居然將伏魔三劍俠變成歹角,有冇搞錯?!:blame:
回復 157# stonekeung01

懶得佢地丫!照搬過黎執都唔執?:53:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-191423-1-1.html
伏魔三劍俠SIC化
stonekeung01 發表於 27-10-2012 07:20 PM

一講又真係似sic喎~~:@
居然將伏魔三劍俠變成歹角,有冇搞錯?!
GunLap 發表於 27-10-2012 09:24 PM

無搞錯。有晒前科啦:ar:
新天地雙龍&新鐵人17:36:
咁落去遲早電腦奇俠同電腦黑魔正邪逆轉都似。。。
回復  stonekeung01

懶得佢地丫!照搬過黎執都唔執?
katsumoto 發表於 27-10-2012 23:37

細節係有少少唔同的...較明顯係小腿部份~

用翻SIC個造型都好呀 , 咁佢出魂限我都完全唔考慮 , 反正已有SIC
回復 162# 人仔貓

仲有眼細啲咁囉... 但係顏色都可以轉下掛 :38: