Toysdaily 玩具日報

查看: 17857|回復: 38

[玩具報告] 心念攻擊!!!!S.H.F Silver Crow(手機圖)+加速世界雜談

今日買咗S.H.F Silver Crow同METEOR Storm,但係我淨係做Silver Crow算~:43:
今日未能問爸爸借單反...........我影嗰陣佢未放工....抱歉.....:80:
好了,入正題~
有睇《加速世界》ge人都應該知道作者同時有作另一部輕小說《刀劍神域》吧~:58:
而《刀劍神域動畫》化後更引起輕小說搶購潮!(好彩好耐之前己經買晒~:34:)
但比起《刀劍神域》,我個人中意《加速世界》多D~:)
好多人一見到《加速世界》個主角春雪個樣就即刻掉頭走,
不過咁你就錯過一套佳作了!:74:
雖然佢稱唔上係神作,但我好欣賞佢唔用王道ge靚仔主角,而用一個肥仔做主角,同時令我呢個肥仔初中生產生同理心:31:
其實要我講套嘢點樣好睇都好難具體咁講出黎:56:
純綷係拎咗上手睇就唔想放番低,睇完一本又想即刻睇下一本:78:
不過相信好多人當初會睇《加速世界》都係因為女主角黑雪姫吧~:x
有人好中意黑雪姫,又有人話黑雪姫好重商業味:78:
不過比起黑雪姫,我更中意綸(某程度上係動畫未出場人物):35:

既然係動畫未出場人物,咁我就唔講太多了:DD

【以上純綷個人意見】

真正入正題:34:

正面

背面

側面

腳掌係用金屬的~

手腕(張開)正面左右手相同
上色.........自己睇吧.......:42:

右手手腕(圖左)同左手手腕(圖右)背面

手掌(五對)

背面

拳擊effect件(直接裝喺手腕)

手腕噴射effect件

"雷射劍"effect件

支架

近照

背面近照
銀色油喺背面

對翼有三個位可動~:43:

裝翼後
對翼好穩陣呀喂!:71:

SHF同模型~

【閒拍】

鐵甲飛拳!(喂

多謝大家觀看:64:
有跟地台????:shiny:
有跟地台????
華夢 發表於 24-8-2012 08:36 PM

係啊~不過咩都冇印就是了:(
冇地台冇得飛會被鬧爆吧~:34:
SHF版沒有RX頸(誤)啊...
有模型版已經好滿足~
頭像被屏蔽
THX REPORT!!
十卜 我都係等FIGMA個隻好了!!
想問對翼係咪透明件上銀色??
好似金屬色麻麻,模型好d咁

果然没订错!!!
另外綸早就出场了,前几话也有些戏份
睇埋FIGMA先入,SHF個LOOK好"薯麥":63:
忘了问问,收翼时的盖没有吗?
睇埋FIGMA先入,SHF個LOOK好"薯麥"
Nightwing 發表於 25-8-2012 04:36 PM

FIGMA个LOOK成条竹杆
在下都選了SHF:71:,覺得可扭可動性都會高過Figma:35:,又有特效,而且對翼比Figma有心思,5係齋銀色:)不過隻銀色比魂展的好似有D落差:30:,在下的未到手中,希望QC  OK..

原來Figure rise6同SHF比例爭5少:50:
SHF版沒有RX頸(誤)啊...
有模型版已經好滿足~
御姐喵 發表於 24-8-2012 11:16 PM

SHF版冇RX頸的確可惜.......:42:
雖然我唔用......:34:
想問對翼係咪透明件上銀色??
kyo353 發表於 25-8-2012 12:36 PM

冇錯!透明件,背面上銀色~:61: