Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 12月 MG Nu Gundam Ver.Ka(9页stonekeung01兄更新)

新圖一張~

靚就好靚, 不過硬係覺得肥咗少少, 尤其是小腿好肥, 又唔夠高~

(轉自uwants)
BoAkawaii 發表於 27-8-2012 10:39 PM

每套作品既機體各有特色,
要長腿可以睇返SEED果D機:66:
十分期待:57:
希望唔好同圖差太遠
KATOKI設計台場圓頂屏幕影片DOME-G的MS

MG Nu Ver.Ka睇黎源自這裡,不過沙煞比設計唔多得:69:
Thanks for the DOME-G photos.
我覺得 KADOKI 從來都演繹不好 出淵裕 (Nu 及 0080系列的動畫機械設計) 的設計 , Sazabi 如是 , NT1 如是。 ...
temple 發表於 23-8-2012 02:47 PM

因為出淵裕的設計已經好精彩,尤其出淵ms的風格和ka氏有好大分別,所以要改得好,又不失ms特式,會比較困難。
因為出淵裕的設計已經好精彩,尤其出淵ms的風格和ka氏有好大分別,所以要改得好,又不失ms特式,會比較 ...
coldstone 發表於 30-8-2012 09:46 PM

yes
大大有見地...:71:
二人的風格大不同呢~:what:
但也很期代哦...因實在等左好耐...好耐...:$
每套作品既機體各有特色,
要長腿可以睇返SEED果D機
結城梨斗 發表於 30-8-2012 12:42 PM

小弟覺得呢隻身形靚好多囉, 小腿冇咁腫~ :71:
未見實物 希望唔係1:144放大版 笨大時時用呢招慳本 :80:
ver ka 出品的MG模型都係睇定D先
之前幾隻ver ka唔係鬆泡泡 (V , wing) 就可動性低 (unicorn)
衰在出左無幾個月就又翻模加少少改善出多隻:53:
雖然外型我是滿意的...
:45:我覺得呢只ver ka nu高達手臂好似有dd太短了。。。
期待中,:61:.......
雖然期待同買硬, 但以笨大近年既有人性程度, 我怕半年內會出 HWS 版, 除非佢會好似 V-Dash 咁獨立出俾買左 RX-93 既人自己加啦
(奢望中)我都係想佢出PG多啲... :$