Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 12月 MG Nu Gundam Ver.Ka(9页stonekeung01兄更新)

我都明點解又玩爆甲?
想知佢盒MG..包唔包專用台...還是一定要外加 "pack" 才有台???
其實設定一直都係full psycho frame, 但爆甲... :44:
BTW 其實都幾正 ! :58:
買唔買魂shop 限定翼好呢?!?! :56::56:
NU的PSYCHO FRAME不是全身的,只有駕駛倉周圍和各關節驅動器用了PSYCHO FRAME,用意係控制浮游砲及反應速度。FULL PSYCHO FRAME技術係後來先開發,到UC先係第一部FULL PSYCHO FRAME MS。

所以NU就算係爆甲,應該都只會見到一堆機件,爆來做乜?還我原版:angry:
問題就是這個
雖然外觀係有型左,
但若果故事根本冇這個機體設定,由故事支持既實在感就減弱晒...
吾鐘意爆可以吾爆
當睇吾到:43:
回復 172# ockbt1997

讚! :71:
回復 170# bananaman

你整好隻野......
唔爆......
咪得囉......:?
回復  ockbt1997

讚!
豬潤 發表於 27-11-2012 06:38 PM

都吾明d人嘈乜
砌完冇人迫你要爆:73:
回復  bananaman

你整好隻野......
唔爆......
咪得囉......
豬潤 發表於 27-11-2012 06:38 PM

:66::66::66::71::71:
回復 174# 豬潤

There You Are~~~!!!?白汁雞皇飯!!!????
有爆甲, 活動能力會唔會弱左. 得翻HG活動能力??
不過睇下Ka氏同B記最強技術都好值.
回復  bananaman

你整好隻野......
唔爆......
咪得囉......
豬潤 發表於 27-11-2012 18:38

呢個唔係爆唔爆的問題,係夾硬改設定嘅問題,對喜歡原作的我來說十分討厭。
要玩新嘢嘅一係就喺MSV開一隻俾佢,叫NU GUNDAM XXX仕樣
設定話改就改,下次出隻可變海陸空三個型態,背後加飛翼,心口放粒子炮,再十五機合體嘅NU GUNDAM又得?
:34: 原設都無話過佢唔可以爆甲!

好似隻gd03咁, 為左mg好賣d特登加隻核戰機入去! 同原設無大衝突就算啦!