Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 一間生意手法泊得住”大雄個FRIEND”既玩具網站

關閉 [複製鏈接]

樓主諗住同佢嘈,,就不如直接上去佢鋪對話,,
如佢唔肯退訂,,就即場報警,,用"求警協助"去解決,!!
告佢用"詐騙手法" ~~

當然...樓主要準備好証明佢銷售手法有冇問題,,先可報案,,如網上對話紀錄 / 單據 ...
回復 17# acq

我都想,可惜佢係一個玩具討論區,無門市,

而家唯有下星期send資料俾消委會 同小額錢債
回復  acq

我都想,可惜佢係一個玩具討論區,無門市,

而家唯有下星期send資料俾消委會 同小 ...
Mcgarden 發表於 18-8-2012 10:15 AM

冇門市??:30:... 你要準備多點資料,對話記錄,,不過消委會好似再乜力 ...
頭像被屏蔽
回復 19# acq

消委會係無咩力,什至連要求商店退款既權都無,但佢會因應事件俾意見點用法律追討!

我預左追唔返,就當俾帛金,但如果少少野都唔做,只會助長呢d狗店!
回復 21# Mcgarden

:71::71::71:
回復 20# nycwingo

Paypal只係付款既media ,佢無權終止任何交易及退款 , 只會叫我聯絡返當時人

呢個post幫到你就好,希望唔好再有師兄俾呢間狗店(forum)呃!
回復  nycwingo

Paypal只係付款既media ,佢無權終止任何交易及退款 , 只會叫我聯絡返當時人

...
Mcgarden 發表於 18-8-2012 10:48 AM

錯啦,paypal對顧客個保障多於對店家。

如果真係用paypal比訂,試下解釋番店家突然加價 及發難唔出貨,應該可以退款。
Note that there are 2 versions, retail version is without the controller !!!!!!!!!!   :74:
回復 24# catcat

但銀行已經過左數,如果要退款,佢咪要經賣方及賣方銀行同意?
Anway , 多謝你提供意見,我下星期會打去paypa問下!
頭像被屏蔽
回復  catcat

但銀行已經過左數,如果要退款,佢咪要經賣方及賣方銀行同意?
Anway , 多謝你提供 ...
Mcgarden 發表於 18-8-2012 11:07 AM

商店同客有爭執的話,一般只要個客有理據,唔洗經商店同意,paypal會入$落paypal acc,但要轉番現金入銀行要手續費,最好留番下次買野用。
回復 28# catcat

Really !!??  再次感謝大大提供資訊!
其實點問都無用,因為佢根本就係想陰你:o
哈哈,我喺間狗店既賬號已經被封,無得喺佢討論區提醒d想訂野既人!

佢唔係身有屎,駛乜封人account , 如果佢有理據 ,大可當面對質 ,由各位判斷

更何況我都未喺佢forum度留言 ,而家更覺佢無私顯見私!