Toysdaily 玩具日報

查看: 36497|回復: 56

[版務] < 12 吋 清 潔 教 學 小 心 得 - Batman Begins>

是次教學,係因為有一些朋友問到我有關12 吋 如何清理

所以出Post 分享

首先我係用D 盒香口膠黎清潔(不是賣廣告)

我用我的Batman Begin 去做 Test ,由買入到而家大約一年,我都係用DD香口膠黎清潔

對包膠Body,配件色彩,暫時無影響

頭頂有塵

比Batman 食下香口膠,顏面.....XDD

乾淨哂

到Batman 飛行布

完成後

到大家最關心既包膠最易野塵既Body

完成後個Body 都會濕濕地,但塵,會相對減少(我自己用就無事,膽小就唔好博喇):50:

此膠用途:

主要清理玩具一D細微位,例如武器邊位,關節位,頭部,布邊,等等

注意:

超合金,包膠Body,用既時候,最好睇下會唔會易甩色,同會爆膠既膠,否則唔好用

最好用係D硬膠實色既部位:73:

使用方法:

最緊要唔好長時間使用,印一印表面就得

總結

所以玩具,開盒後都會好多塵,用D種香口膠,可以減少大家清潔既時間

希望幫到大家

覺得有用,或者用過ok

就留言支持下小弟啦:77:
:66:powerful man
ok woh.....................................!
Thanks
Batman begins真是吸麈器
where can i get this cyber cleaner? Thx buddy
Thanks, its really useful:71:
where can i get this cyber cleaner? Thx buddy
bigmic2109 發表於 15-8-2012 19:14

電腦鋪,日本city
bigmic2109 發表於 15-8-2012 07:14 PM

賣電腦週邊配件&#22021;舖,或斗斗城都有
賣電腦週邊配件&#22021;舖,或斗斗城都有
twinsenckw 發表於 15-8-2012 19:16

謝解答 :77:
最近見到試用包,$5 炸...........:52:
無知一問,痴完濕濕地洗唔洗用吹(光)返佢等佢無咁易發(毛)
support!!!thanks you teach!!!:handshake:
感謝布老師分享。

真心膠一問: 借問聲粒香口交咩味?吞唔吞得架?
正呀正呀&#8943;&#131490;&#8943;
我偶像開教學Post點可以唔支持呢:71: