Toysdaily 玩具日報

[版務] < 12 吋 清 潔 教 學 小 心 得 - Batman Begins>

very good :71:

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
是次教學,係因為有一些朋友問到我有關12 吋 如何清理

所以出Post 分享

首先我係用D 盒香口膠黎清潔( ...
布魯士 發表於 15-8-2012 07:09 PM

老師再次出偉大post 造福各位呀.... 功德無量呀:)
小弟有&#20010;friend就系用&#26469;清理hellboy果&#26465;皮&#35044;,&#32467;果隔冇幾耐,條褲d皮爆晒。
可能&#23545;塑&#33014;&#36136;仲可以,不&#36807;&#23545;皮&#36136;都系小心d。

希望各位&#24072;兄&#20204;注意。:77:

嘩!老師發功,勁過哨牙通:$
請問飛行布同飛行號有咩關係架?
呢隻黃膠膠有無藍色架?
仲有佢會唔會變硬架?
感謝布大開post 教學~~~~:64:
頭像被屏蔽
You are really an experts, ~!!!
頭像被屏蔽
多謝師兄無私分享.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
是次教學,係因為有一些朋友問到我有關12 吋 如何清理

所以出Post 分享

首先我係用D 盒香口膠黎清潔( ...
布魯士 發表於 15-8-2012 07:09 PM

等&#21655;咁耐, 終於等到布兄你又出教學喇:$
你介紹舊膠咁吸得, 我唔&#21946;度抽&#21523;又點得呢.........:p
回復 22# theredsneverdie

如果怕會破壞包膠,可以選擇不用在包膠上,我自己就無問題

當然用起硬膠上,大致上都無問題
多謝師兄分享,其實純膠既話可否用水洗?同埋話時話舊香口膠有D似我細個玩忍者龜既變形膠:34:
頭像被屏蔽
Thx for you sharing..............:65:
用過,但要小心會殘留了一些透明薄膜在figure上,點抹都唔甩,要用棉花棒點火酒擦走
Strawberry 發表於 15-8-2012 20:40

盡量都用係d硬膠物件上

包膠body 係我先夠膽用