Toysdaily 玩具日報

[版務] < 12 吋 清 潔 教 學 小 心 得 - Batman Begins>

感謝老師分享!! 小弟都用過~ 硬膠絕對無問題!!
但對於d"痴"笠笠表面的軟膠防皮就要小心d~ 綠色的膠會很容易反"痴"在表面上!!
若你強行扯走, 就好容易傷及表面!!
舉個例: Medicom 響鬼心口光身位我就係甘印上去吸塵, 點知反而被它"痴"住, 之後摔甩它時, 已傷及它表面的光油, 全變啞色~ 起晒沙甘!!
所以各位用前要判斷本身物料有否熔解的跡象, 用小小試下先~ 吾好好似我甘 XD
感謝老師分享!! 小弟都用過~ 硬膠絕對無問題!!
但對於d"痴"笠笠表面的軟膠防皮就要小心d~ 綠色的膠會很容易 ...
Clive 發表於 15-8-2012 21:23

認同呀,所以我只建議用緊係D硬膠實色既玩具身上

超合金(不建議),包膠Body (我自己試過用only),都要小心使用:77:
其實我用開膠紙,用之前"痴"幾下,減低"痴"力後就用得.....
我用牙刷細細力刷:50:
:71:
之前都有聽過有隻抹keyboard&#22021;膠可以清潔figure
應該就係呢隻了
頭像被屏蔽
呢舊野用係好用,不過真係好臭囉。
我用過幾次,聞幾聞個頭就開始痛
試過掂&#22083;,再推:)
老師一定要過50版呀:no:
頭像被屏蔽
你個batman咁多塵架,我果只獨立用透明亞加歷膠盒裝住display保存得好好,新的一&#26679;
Ricky康康 發表於 16-8-2012 01:11

無法啦,打真軍
無法啦,打真軍
布魯士 發表於 16-8-2012 01:14 AM

係囉係囉,同邊個打先:shiny:
x眾書局特價時先買  +會員卡重有9折  
另外記得年年動漫/書展都好似有個counter 賣咖 ..
頭像被屏蔽
Thanks for the tips....
多謝布兄提供~:77: