Toysdaily 玩具日報

查看: 5677|回復: 26

[分享討論] 純討論,不喜可無視請勿來攪事

小弟今年3月先開始接觸12吋,到而家買下訂下都用左萬幾2萬咁上下………雖然唔係好多但禽日同朋友吹開,佢同我講覺得我係唔係應該考慮清楚隻野靚唔靚先入呢,如果只係因為睇左套戲中左毒,就想儲晒成套其實好唔理智(玩玩具啫,但都要有要求架),最後係屋企反思左一晚,覺得之前真係一開始嗰1,2隻真係有深思熟慮先入,之後嗰啲就係上討論區睇下啲post話好正就快截訂怕走雞就仆去訂,其實好蠢,唔係起碼睇左個版先再諗清楚買定唔買既咩,係度我想多謝呢位老死,雖然佢帶我落坑,但好彩佢既當頭棒喝,令我即刻清晰左好多
我訂哂先team avengers...我都知我要停了
新接触12寸系甘既啦,正常,日子耐左你就会自觉,不过通过朋友醒觉都唔系坏事。起码你仲听得入耳。 我玩12寸既态度系严选同取舍,只入自己喜爱既角色。 通常系锁定Ironman & TDKR, Avenger 就放弃了。 因为资源有限。就算荷包唔爆, 屋企既位都爆。
我基本上暫時只入TDKR...
亦唔係樣樣入...
價錢貴唔貴,配件多唔多不入考慮之列,我喜愛係角色
至於像真與否,不太差亦過關
無論玩乜野,千其唔好太著迷,一定要停一停,諗一諗,係米花了$帶給你的快慰,平衡到屋企空間同家中老虎感受。:o
由joker 2.0開始玩
只儲TDKR
睇埋CATWOMAN出成點
我就可以出坑
由joker 2.0開始玩
只儲TDKR
睇埋CATWOMAN出成點
我就可以出坑
所以ht而家咁串囉:63:....
而家真係要諗清楚先好入!以前可以亂咁訂,大不了唔鐘意都可以將訂單原價放售,不過而家無呢枝歌仔唱,自從炒家攪亂個市之後,連原價放單都有風險!

"老虎大人"人肉警報器.....對抗 "浪買" ~
警報1) 下 ~ 你真係覺得靚至好買ar ~
警報2) 有dd肉酸 or 吾靚 or 怪 or 留留地 等打擊性詞彙~~
警報3 最勁!!!) 無位啦! 要兩個階磚ar!
今年係出多左美國漫畫英雄片又比hottoys攞到版權,今年係買多左!
不過依家真係買之前要停一停,諗一諗,等陣又黎咩2.0,3.0就死得!
supportx2, same case as me!!! now I find that use a lot of money and no space!!! so need to think again and just buy if I really love one!!!
出mud買mud真係死得, 嚴選好緊要, 單係一個batman系列/都已經死得, 所以我都係揀角色入住要ironman同batman, 其他marvel人就揀角色入, hulk, catwoman, wolverine後可以停了
其實呢排自己對12"figure真係有d瘋狂左,
以前一年唔買一隻,
今年一訂左隻t-800,
black widow, mark7, joker ver2.0, batman ver2.0都俾哂訂,
來緊仲打算追番隻DX04小龍哥,
不過睇到ching呢個post,
攪掂埋以上呢幾隻野,
都係時間停一停,
費事攪到自己走火入魔變ht教徒囉。
回復 2# kmtang

小弟想法与你一樣!