Toysdaily 玩具日報

查看: 47052|回復: 61

[玩具報告] SDX第17彈-騎士ALEX x SD高達外傳-Sieg Zeon篇!

話說在HK魂web官網訂了騎士ALEX
然後居然在26.12 boxing day中午送來了
真是十分貼心!
不知等了多久剩下阿魯加斯騎士團的二人終於都出完了!
令人十分感動!!
雖然雕刻的華麗程度比不上圓桌騎士團的兩位
但騎士ALEX的金屬湖水藍十分靚!
配件對我來說有點不太值這個價
現在這條限定線基本上都是要硬食了
不過下一彈的影子騎士真的太over了....連我這個自稱死士的都不打算買了..

封印之鎧
話說騎士ALEX在Sieg Zeon篇一開場便被俘虜了
到第三篇完場才被阿魯加斯騎士團在城堡中救出
到最後光之騎士篇跟其他成員一起被豎琴召喚到Sieg Zeon大本營

QC還算OK!

一些小問題,最小正面不太看得出來
肩甲湖水藍有個印

面部排氣位外一點黑油出界

光線充足下....嗯...有條小毛

裙甲刮花了腳裝甲油........最sad呢樣

披肩可插在背包,或是去掉直接插在背部

武器依舊精美

盾有少少黑色出界
另外盾底有四個形狀,是代表阿魯加斯騎士團成員嗎?

令人懷念的騎士頭盔lol

這次腳底有滲線!

神器引導之豎琴

公主芙拉

十分精美!可換面換手!

阿魯加斯騎士團集結!!

為慶祝阿魯加斯騎士團齊人
把Sieg Zeon-光之騎篇的都拿出來影一影相
順便PS一張大合照

預祝各位新年快樂!
Thanks
http://blog.yahoo.com/_PN6A2R6CZCP5PHGZKBWBL4TJ4Y/articles

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
非常suprise居然boxing day送黎!
我諗有boxing day加持QC應該冇問題
開完啡盒發覺有d大鑊!又係雙膠紙!!!
記得上次雙膠紙好似就係最大QC問題ge Z
慢慢開。。。。安全!!!

其實都有d上色問題
不過經歷過之前幾彈驚心動魄ge QC
呢d小問題已經有d睇化
趕住出門!
整張惡攪其他後補

wish you all happy boxing day!!

期待加圖................................:58:
正啊!  我個盒都沒開呢!
正啊!  我個盒都沒開呢!
:77:等你既靚相,快D影啦
我都想入返隻,等大大靚相
我果隻未到...嗚~
我果隻未到...嗚~
leawong 發表於 26-12-2012 03:17 PM

X2......................
哈哈, 很可愛呢!!!
出左門,屋企無人收唔到 T^T

等聽日再收。。。
未有CALL....星期四五返工又收唔到:56:
我的今朝到了
只係開箱望了兩眼
隻公主公仔不要太大期望好似HT個d上色咁好

出完呢隻同埋個三隻repaint後
唔知呢條line命運如何了

第二日補收~! 上油QC好OK(小小小瑕疵)~
只有"右望眼"parts 有鬼祟嚴重QC問題... 1. 原本係"直望眼"parts repaint成"右望眼"(睇得出原本重油前只眼...) 2. 重油後一只眼明顯大,一只眼明顯細... ><

今次好"吉"手, 油淋淋又好大陣味~! ><
今日都收左貨.

對我黎講最大問題係個琴好易甩,好難掛係腰到.

PS:SDX D手好易越整越幼...
Thanks for sharing~!