Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SDX第17彈-騎士ALEX x SD高達外傳-Sieg Zeon篇!

The last one shot.....
fishmomo321 發表於 1-1-2013 11:48 PM

:77:thanks~~~~~~~
我都POST返張支持下先
kai2002002 發表於 2-1-2013 12:07 AM

師兄支燈好似幾勁wo!!!:71:
超越之龍我都有買....佢隻電鍍色真係失敗之作
空 發表於 2-1-2013 01:39 AM

agree!!
但全隻上金色又會好易花
黎緊緊隻超越之龍SR好似又係電鍍.......:55:
agree!!
但全隻上金色又會好易花
黎緊緊隻超越之龍SR好似又係電鍍.......
waven 發表於 2-1-2013 09:03 PM

佢果隻金  好似唔夠黃
回復 31# waven

真係好心Bandai只只都送啦, 送尐又唔送尐... 送黎做乜鬼??? 只只SDX都有先有紀念性, 可儲性呀嘛... 又唔係要佢出閃卡ver....
回復 41# waven

waven兄, 你張圖媲美官圖, SDX實物卡版插圖式構成~! 做左簽名圖認真正~! 勁like~!!!
回復 48# waven

我反而覺得超越之龍設計得好好, 我留意成只野設計到PARTS互動間都巧妙避開碰撞及磨擦,依家都未因為玩o既時侯有整花過~ 只係... 水口處理十分兒戲, 有好幾個PARTS明明應該上金油卻核突原膠件色奉上... 只好講...白白浪費大好設計o既玩具... 遺憾之極...
回復 47# waven

支燈一般,最重要係有photoshop後期補救
好難唔投真駆参大将軍wo
waven 發表於 1-1-2013 11:29 PM

我自己都好鐘意騎士...好想佢出超機甲神..黃金神果d..:shy:

但一見到真駆参大将軍......真係唔投佢唔得:(.....

ps:  作為SDX死士既我...暗黑果set野都訂左:die:
SDX似有排無新野出...等佢出哂D SHADOW都年中囉...VERSAL同ALEX九成再分兩SET出...
我自己都好鐘意騎士...好想佢出超機甲神..黃金神果d..

但一見到真駆参大将軍 ...
Andyhong 發表於 3-1-2013 04:46 PM

暗黑set都訂埋<---me 2:71:
佢果隻金  好似唔夠黃
空 發表於 2-1-2013 10:03 PM

所以全身金色其實都幾麻煩
不過我幾buy SR合金GGG同創聖大天使限定果隻金!
回復  waven

waven兄, 你張圖媲美官圖, SDX實物卡版插圖式構成~! 做左簽名圖認真正~! 勁like~!!!
vearemember 發表於 2-1-2013 10:13 PM

多謝~~~~~~~~~~~~~~~~
回復  waven

我反而覺得超越之龍設計得好好, 我留意成只野設計到PARTS互動間都巧妙避開碰撞及磨擦,依家 ...
vearemember 發表於 2-1-2013 10:21 PM

仲有以前d sdx拳頭好難裝!
我果隻渣盾手仲要個洞唔知咩事屬鬼左
要自己係另一個實心拳頭鑽洞渣盾:69:
回復  waven

支燈一般,最重要係有photoshop後期補救
kai2002002 發表於 3-1-2013 04:08 PM

photoshop我都只係識搬下圖加下字咁ja:34: