Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: adqaad

[分享討論] 純討論,不喜可無視請勿來攪事

我都係鐘意先入,不過鍾意唔係因為套戲熱播或者漫畫熱賣緊就代表鐘意,更加唔會覺得全員齊集係必須,如果唔係一套星戰、血獸或JoJo就可以玩死了!:59:

我鐘意因為人物造型靚、有代表性、故事同劇情會係心中留下深刻印象,雖然我承認對囡囡有啲偏心!:shy::D

當然帶嚟嘅後果係太雜同冇咗一系列嘅震撼感,不過每次望入櫃裏面都好開心,每一隻嘅面相、造型、細緻位都令我嘅視線久久唔能夠離開!:handshake:
樓主有錢淨 唔等錢洗既咪照入
鍾意個角色 入得
鍾意套戲 想齊套 入得
最緊要開心 太苦惱就失去意義啦
rider_black 發表於 11-8-2012 12:48 PM

師兄呢個態度好,自己負擔得起吾怕入,反正ht有市場,玩完蝕幾百可放番出去,好過玩其他,要蝕半先,甚至冇人要
能力同空間係最先決因素 , 是但欠一樣都吾係咁易玩落去  . 不過最緊要都係要玩得開心 , 覺得自己有失控既情況 , 停一停 , 諗一諗都好既 .
樓主少少啦,我開頭玩3A係鐘意JC先想住入一隻
之後7骨出就入左一隻,宜家想一套入其餘兩隻再等其他4隻
之後雙鼻NW話係最後一次出,而且外形靚又入左一隻
之後大佬TK、瞎cowboy

HT開頭只想入DX01就算,當時無咩錢的我都覺得好貴。但真係好鐘意
之後大家講當年的t-800正就又入左,之後.......
雖然我玩左三年,現時收藏唔多。但自已經濟能力有限,有時都覺得自已花D錢去其他地方好過啦。
所以打算買完新隊長、loki同dx12,就出ht坑。就算買都只限一年買一隻
3A就買完7骨其他四隻同punk king就唔玩啦
再講多少少,這個坑係開心的
但值唔值就見仁見志,同有時買野真係要停一停想一想
搞到日日食麵包咁辛苦就無謂啦
除左hulk同iron man之外,我覺得avengers D定價都算合理
iron man我個人係超級fans,所以訂都冇所謂
但hulk真係..........唔係冇錢,而係冇沖動去訂
其實我覺得玩hottoys算係好幸福架啦~
好似我地呢d玩M記拉打o既.....貴又貴d, 質數又差d....但情意結呢下真係無計....:49:

講返正題, 玩具畢竟只係一種興趣一種誤樂...量力而為唔好玩物喪志咪ok lor~~~
如果玩玩具搞到飯都無得開, 又或者唔買唔安樂o既.....咁同食白粉有咩分別?
今年好多super hero電影
我自己都覺得買得有D瘋狂
下年都會買少D
我一開始已決定只入美國嘅英雄人物,其他怎靚也不買!
其實我仲有一關最難過既就係我老婆,女人就算口講無所謂,但你要佢真正接受又係另一回事,日日對住d figure 自己心愛既野當然好開心,但佢就會覺得你玩埋呢啲無聊野仲要咁貴,一隻半隻就無所謂,但之後入嗰啲點呀,唔通收係盒唔擺出黎咩?如下下都要用到你要我唔買玩具,咁你唔好買Xxx先,咁就無謂啦
其實好多人都會經歷呢個皆段,有幸我一早過左,好似復仇者系列,夠勁夠hit啦掛,睇完真係超熱血,想即刻入哂全套tim,但停一停,諗一諗,等佢出哂全套最快都成年之後啦,到時熱血都變冷血啦,再者,新戲不斷上,買得幾多?最後我一隻都無訂,到而家完全唔覺得可惜喎,跟住又話出小醜,州長2.0,開心到我呢,真係有幸自己無因為買而買!最後一句,乜嘢先係自己最愛,你自己一定知道嘅,唔好因為其他消息而影響自己!更唔好因為齊set而買
回復 3# Wskr

冇錯!完全認同严选同取舍!