Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 唉~唔知入唔入部迷彩Tumbler, C兄們俾D意見 (純討論) (更新)

頭像被屏蔽
無炮我唔入!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 無地對空火箭我唔入
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TDK 架 Batmobile 起碼俾 Bazooka(火箭砲)先射得爆 ……… 但架迷彩版 …….. 唉 !!! (費事劇透 ...
DVD-ROM 發表於 8-8-2012 10:55 AM

但如果咁計差唔多用料
黑色咁就俾JOKER支野雞火箭炮射爆
迷彩板咁爆法都唔算鐵球程度既:51:
記住係你玩玩具唔係比佢玩返轉頭
呢隻野有比得起錢都要有位放先得

如果你控制唔到你既佔有欲我建議你後追BATPOD好過
或者買細版本既, 最終都係用黎display姐
所以我決定唔買了
alviss 發表於 7-8-2012 05:24 PM

唔襯後生有心有力!而家唔買等幾時!幾千蚊咁都難到你!第時要買樓買車咁點算!自己真係鐘意咪去馬囉!
邊個後生仔時末試過想買一件自己鐘意嘅野都會諗辦法去擁有架啦!平時食小啲玩小啲著小啲咪好快返到條數囉!
如果咁小事都覺得苦惱!將來發生啲大事咁咪死得!比多啲正能量自己啦!
支持你去買!而家唔買遲啲上都天價嗰時就真係諗都唔好諗!
回復 100# nam0108

貴,不過睇你覺得架車值唔值$4000,而其中有$1000係比左炒家...(我自己就諗起都唔憤氣:53:)
回復 103# mclaren

補充,黑車都係挨左joker一下火箭炮就KO,咁算唔算嘍囉?
回復  nam0108

貴,不過睇你覺得架車值唔值$4000,而其中有$1000係比左炒家...(我自己就諗起都唔 ...
adidas 發表於 8-8-2012 01:39 PM

你其實可以換轉角度諗,如果收訂果日你有出去訂,你真係咁想要又點解唔去訂??到截訂果刻又怨炒家貴左一千蚊,炒家都有落訂去付出,而你想要又唔付出,呢一千蚊其實係要懲罰你當初想要又唔去訂的懲罰費來的:36:講笑,莫認真:34:
回復 12# darknight

揾個宅女咪得law:shy:
唔襯後生有心有力!而家唔買等幾時!幾千蚊咁都難到你!第時要買樓買車咁點算!自己真係鐘意咪去馬囉!
...
emme 發表於 8-8-2012 01:34 PM

師兄就算唔係諗買玩玩具
聽完你咁講都精神哂
...

正確正確!架野真係好正!又不是話好貴,後追都係加幾百蚊,用料又足,一定底個買隻芒果,對batman有愛必入!我自已就情願買少點其他公仔,入架車感覺有價值同質量點!襯後係明智的!去馬!

回復 114# emilykls

訂唔到又想要咩,就只好嘆一句時不與我,跟住時運高當睇唔到
一係就訂番架迷彩tumbler慰藉一下自己弱小既心靈:75:
但絕對冇必要自殘荷包去養肥班炒家:67:

所以我就揀左迷彩車:75:
(按:當我知道黑tumbler再版時,已經cut左訂9世了:63:)
睇你襯邊隻figure就買邊隻. 黑色嗰架炒得算少啦, 你問下啲C兄之前炒到幾多? 保值嘅!!
...

你講的說話講對左一半,我有個活生生的好例子,我有個朋友住公屋的,佢二十歲出黎做野就開始佢的玩具之路,見到鍾意就買,一千幾百濕濕碎,到佢依家都三張五了,保守估計佢買玩具d錢已經超過三十萬,但係佢依然係無錢買車買樓,但諗返轉頭如果佢用呢幾十萬早四五年前買層樓依家已經做左百萬富翁了,依家佢都好後悔當初咁沉迷,買開有條路,唔好以為後生想點就點,人生真係無幾多個十年,除非你屋企剩落好多,否則真的要為自己將來打算
你講的說話講對左一半,我有個活生生的好例子,我有個朋友住公屋的,佢二十歲出黎做野就開始佢的玩具之路, ...
emilykls 發表於 8-8-2012 02:25 PM

話分兩頭!你朋友十幾廿年先玩落三十幾萬玩具!你要記住係十幾廿年!當你朋友玩咗廿年平均每個月都係千多啲算係咩!飲次酒食餐飯或者同條女玩一晚都冇咗啦!
學你話齋人身有幾多個十年!玩具都帶比你朋友有廿幾年歡樂呀!唔襯後生比自己放縱一吓!唔通等老咗有家庭負擔先嚟玩咩!
況且得嗰三十幾萬你朋友點買樓呀?首期都末夠啦!
你朋友住公屋好差咩!唔洗涯貴租又唔怕年年加租!而家香港有好多人想住公屋都住唔到呀!