Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 打分暑期part time 真係好難追hottoys figure

個時暑期工成份糧去買HT,諗起都覺得瘋狂
Joker, Batman, Joker robber ver., 2-face, Bat pod, Batmobile, DX01, DX02........
真係計下條數都心寒:o
後生仔不如將辛苦錢去玩0下啦,哩D時光出左社會做0野就追唔返
身外之物總有機會買得返0者
don328 發表於 6-8-2012 08:20 PM

Cant agree anymore
玩具總有機會玩
同同學朋友一齊玩既機會好快就冇
人偶只係玩具黎 , 吾係必須品 , 當然只要你自己覺得值既就貴貴都抵 , 但千期吾好抱住人買我買既心態 , 到時一定後悔 .
師弟, 玩具唔係必須品, 如果做暑期工只為買玩具,不如儲多少少去下旅遊. 買少一兩年玩具你會發覺可以去好多次旅行. 等第時真正出嚟做野先買. 宜家搵得咁少, 真係多多錢都唔夠買. 其實越遲入坑越好. 當然如果你覺得値得既, 就去吧.

不過慾望無窮,金錢有限.{:3_140:}
回復 32# Endless

you are right:42::42:
遇到心头好一两件唔系问题,但是人有我有乱入就确是病态,一切随缘啦。
我記得我做第一份暑期工,有D 錢淨就買左我人生第一隻12“,當時都係喺toy hunt 買,不過唔係買HT 野。係買左當時我覺得好型既鐵人兄弟既火魂者:35:
唔一定買hottoys,鍾意的話自己紙摺都得
N年後細細過好鍾意舊個隻好長既蝙蝠車
我自己去文具店畫隻展開圖出黎,之後搵膠水痴咋嘛
回復 9# blackhawkdownhk

i agree with you!

回復 1# 789741963

12吋人形你唔買走去買架車?! 坐唔倒亦唔會推住玩…:(其實架車咁大你都想買正明你屋企都唔太細,亦唔係等你啲錢開飯!:58:

所以,問自己!真係好鐘意好想做就行動,其他所有令自己做或唔做嘅理由都係借口,自己嘅感覺先係最真、最重要,有得必有失,後果一定會有,不過大部分人都只會後悔,早知呢樣、早知嗰樣…你係咪呢大部分人我唔知,不過只要自己肯去面對、丞擔就冇有怕,過咗之後自信心重會更上一層!:$

最後記得問自己最鐘意嘅係黑色定迷彩,唔好買唔倒就求其買一架!:blame:

:!:!:!
People should only buy whatever they can afford, no matter you are student or not.
頭像被屏蔽
唔好自己油啦!一陣油衰左真係咩都無呀!
做多三幾日PT,上Y拍Bid單啦!
我想知有乜暑期工要除褲?
twinsenckw 發表於 6-8-2012 08:23 PM

Joab

對不起,您的帖子小於 15 個字符的限制,請修改
老老實實,全職打工仔都會吃力。

我半年訂左成20隻都覺得有d唔健康。