Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hottoys派貨問題 改期問題

唉,CE中文得個B
高級程度會考中國文化得個A咋,
我都好想有人教下我,
不過而家收得300蚊一粒鐘教緊中 ...
JUNOWONG28 發表於 4-8-2012 02:58 PM

不如你再番去讀下小學
到時再問下你個小學老師

or番屋企問你呀媽
你呀爸係乜野
回復 61# hottoys專家

show respect,punk
不如你再番去讀下小學
到時再問下你個小學老師

or番屋企問你呀媽
你呀爸係乜野
hottoys專家 發表於 4-8-2012 03:00 PM

讀完中學要再返去讀小學,
仲要問阿媽,阿爸係咩野
原來你一直過住呢D生活架?
難怪你會咁諗野WO~

真係久仰,難怪有呢種思維
阿專家緊係想d貨遲d出啦 , 佢訂左個隻batman , ht都未應承同佢改 . 講返個主題 , 出貨吾準時 , qc有問題 , 係管理既問題 , 作為一個廠商 , 理應好了解自己條生產線 , 係一段時間內究竟出到幾多貨 , 再決定接幾多訂單 , 當發生事故既時候有無預備後備生產線 . 而過程之中一定會有意想不到既事會發生 , 所以延遲少少 , 一般買家都會明白 , 但經常性延遲 , 而延遲並吾係為左令質素更好 , 而係因為管理不善 , 過度接受訂單 , 咁就吾可以原諒勒 :74:
HT派貨改期令好多玩家不滿

但係大家有無諗過 HT趕貨 令到玩具質量下降 出現大量SAD貨

早玩幾個月都無 ...
hottoys專家 發表於 4-8-2012 12:57 PM

大大你係HT D人??:38:
頭像被屏蔽
阿專家,你係唔係俾人x得少呢?貨期遲同佢QC一d都無關的。期係佢定的,佢一定最清楚幾時有貨的。現在就係咁收訂,貨又唔準時出,重要係sorry都無。真係大曬咁。話曬我地係客!
終於見識到何謂小學雞.........:78:
真係打手黎, 講到遲期理直氣壯,仲要問埋人父母, 不知所謂
我公司遲人貨期, CLAIM飛機就飛機,
包運費就包運費, 而加係咪因為我地係小小一個玩家,
就無左要佢準時的權利?

麻煩阿專家唔好本末倒置,
佢做錯野, 原唔原諒係由受方決定,
而唔係做錯野個個去講做錯野係應該,
要對方一定要原諒佢, 咩道理呀,專家
貨期遲同佢QC一d都無關的....
回復 62# Alex23

Forget it Bro, he got no respect to others at all
做吾切不如冇開訂啦,開得訂,咁就冇delay

開咁多訂,自己做吾到,訂就照收,仲越來越貴,要買家承擔後果!!!
小朋友唔好郁d都攞人父母出黎講:53:
至於遲出貨係信用問題,關QC咩事?
咁样你訂左果D貨,10年先比你,肯定完美:34:
重有唔好成日扮專家:66:
頭像被屏蔽
題外話

好多人問XX幾時開訂,希望ht快啲開訂-->ht delay-->做吾切不如冇開訂啦,開得訂,咁就冇delay

-->好多人問XX幾時開訂,希望ht快啲開訂-->ht delay-->做吾切不如冇開訂啦,開得訂,咁就冇

delay-->好多人問XX幾時開訂,希望ht快啲開訂-->ht delay-->做吾切不如冇開訂啦,開得訂,咁就

冇delay-->好多人問XX幾時開訂,希望ht快啲開訂-->ht delay-->做吾切不如冇開訂啦,開得訂,咁

就冇delay