Toysdaily 玩具日報

查看: 10355|回復: 107

[Hot Toys] Hottoys派貨問題 改期問題

HT派貨改期令好多玩家不滿

但係大家有無諗過 HT趕貨 令到玩具質量下降 出現大量SAD貨

早玩幾個月都無意思啦!!

點解唔比多DD時間佢去完成埋?

而且改期 都唔算壞事

一來你唔洗擔心佢 要趕貨 令到質量下降

二來你又可以有多D時間去周轉

三來到時佢又出SAD貨 你就真係有道理罵佢

大家比D耐性等下啦
如果隻隻都好像 Tron 咁就真系死得啦∼∼ 晤系話delay晤得,如果delay又delay咁set個deadline出貨期黎做mud呢
又係你,真係欽敬萬分!
咁學校考試應該改期啦,
一來又唔駛趕書,驚教唔切
二來學生又多時間可以溫下書
三來到時考得唔好又可以光明正大話佢無讀書上網係度玩PHOTO HUNT.

問題係,佢講左幾時就幾時,而家錢又收左,野就係咁改期,
係唔係一句話想做好D QC可以不斷改?
你試下出去找數,幫公司訂貨,遲貨期得唔得?
你話佢趕唔切野,唔收訂,趕工就話姐,
而且訂就不停收,貨就不斷推遲,咩歪理?
回復 3# JUNOWONG28

師兄個比喻用得好好hahahahahha.
如果隻隻都好像 Tron 咁就真系死得啦∼∼ 晤系話delay晤得,如果delay又delay咁set個deadline出貨期黎做mud ...
bunchan 發表於 4-8-2012 01:12 PM

哈哈,針唔吉到肉唔知痛.HOTTOYS專家無HOTTOYS~
佢當然唔會明白等待既痛苦
回復 5# JUNOWONG28

hahahahha :71:
老實講句,qc好係應份
唔係延遲派貨既原因囉,
姐係如果佢係派貨期派貨
但d貨qc唔好就唔可以怪佢?
因為我地催佢?
唔好意思,個派貨期係佢自己定
銀行問人借錢都要計息啦,
佢一個唔該好似TRON咁遲一年,
咁多訂金加埋佢都笑,

侯活想買多棟豪宅,唔夠錢?點算?
侯生對頭雕師講:快快手幫我起個模,我要拎出去收訂搵錢,
"但係工場未有空檔,趕唔到WO",
唔緊要啦,呢班死士,拖佢一年半個月,話想做好D QC咪得囉.
"但到時唔驚有人退訂咩?"
退咩阿,有現貨佢地又驚炒,就算到時真係退.都有其他預訂貨條數出住先~
又係你,真係欽敬萬分!
咁學校考試應該改期啦,
一來又唔駛趕書,驚教唔切
二來學生又多時間可以溫下書
三 ...
JUNOWONG28 發表於 4-8-2012 01:13 PM

大大~好正啊 good~
咁又係啊!想改就改~如果因為品質好壞話要遲都係佢問題姐!
唔係計劃好哂先公佈嫁咩?
講左幾時就幾時嫁啦~
就算好似隊長咁遲左但一點都唔覺得品質有好到囉!
回復 8# JUNOWONG28

Tron 個case直頭離晒譜tim la...
照返你d論點
一. 唔好賴趕貨令qc唔好,個派貨期係ht自己定
二. 曬氣啦,你估個個好似你咁唔識理財咩,好多人一早度定條數係到啦
三. 就算幾時出sad貨都應該小,qc好本身就係應份,你唔係認為qc好係賞賜呀?
照返你d論點
一. 唔好賴趕貨令qc唔好,個派貨期係ht自己定
二. 曬氣啦,你估個個好似你咁唔識理財咩,好多 ...
KAN0529 發表於 4-8-2012 01:24 PM

試下佢人生第一次訂既BATMAN DELAY一年,
睇下佢有咩講
回復 12# JUNOWONG28

佢家下已經無咩好講啦 :34:
回復  JUNOWONG28

佢家下已經無咩好講啦
bunchan 發表於 4-8-2012 01:32 PM

反正過一排佢又有新偉論
你唔通覺得佢會認為自己有問題?
好似上次玩PHOTO HUNT佢自己力戰到底~跟住潛一潛
再上水力戰,
回復 14# JUNOWONG28

hahahahha 可能度緊下一隻講邊隻好∼