Toysdaily 玩具日報

查看: 14054|回復: 46

[Hot Toys] 初接觸HOT TOYS,想問問...

講出黎都真係有d尷尬:35:,我係今年動漫先認識HOT TOYS原來IRON MAN既figure係由佢出:D

我想問如果錯過左之前既figure,重可唔可以再去門市訂架??
如果唔得重有咩途徑可以買到...唔通真係要支持炒家!!?
如果要幫襯出面買HOT TOYS FIGURE,有冇咩要注意,同埋會唔會有假貨??

同埋我想問埋
7月31號10點到去動漫訂既MARK 7(果時得6 -7個人排隊@@")
係普通版定特別版,有冇配件送??

上網睇過HOT TOYS係有兩間門市,但訂貨單上面淨係得一個地址,
咁旺角門市同觀塘門市有咩分別??

點先可以成為VIP??

HOT TOYS門市營業時間係幾點到幾點,逢星期幾休息?
我想問如果錯過左之前既figure,重可唔可以再去門市訂架??

如果唔得重有咩途徑可以買到...唔通真係要支持炒家!!?
阿hoo
如果要幫襯出面買HOT TOYS FIGURE,有冇咩要注意,同埋會唔會有假貨??
已開盒驗貨
7月31號10點到去動漫訂既MARK 7(果時得6 -7個人排隊@@")
係普通版定特別版,有冇配件送??
張單有寫with bonus
上網睇過HOT TOYS係有兩間門市,但訂貨單上面淨係得一個地址,
咁旺角門市同觀塘門市有咩分別??
只有旺角
點先可以成為VIP??
依家無得申請
HOT TOYS門市營業時間係幾點到幾點,逢星期幾休息?
1:00-10:00(mon-sat)1:00-9:00(sun)
比師兄搶答左...HAHA

歡迎入坑

如果唔得重有咩途徑可以買到...唔通真係要支 ...
andrew_wongyk 發表於 2-8-2012 12:34 AM

阿hoo係咩意思.......

上官網睇明明寫住觀塘南洋廣場個地址:@
回復 4# 可諾

觀塘係office唔比你入

阿虎
阿虎......咪即係要幫襯炒家:die:
又貴又冇保障...
咁幫襯佢地,係咪可以問拎埋張單,有咩事都可以拎去門市整??
d figure既保養期通常有幾耐架??
回復 6# 可諾

figure兩星期保養
通常都過左
勸你買D已開盒check件但未display
起碼交收可即場check
阿虎......咪即係要幫襯炒家
又貴又冇保障...
咁幫襯佢地,係咪可以問拎埋張單,有咩事都可以拎去門市 ...
可諾 發表於 2-8-2012 12:51 AM

呢個真係冇辦法,上網後追係唯一辦法
因為ht 有的出左唔會再出, (亦有的大熱角色可能會再出 2.0,但估計唔到,亦要等)

ht 只係 拎貨後 14天可換件,
但你後追得,該貨品一定出左一段時間的,
所以就算有單,ht 門市都唔會再幫你的

其實,依家 ht的野,
出個不停,出新野到你驚,已經有排你買了,
都未必要後追
回復  可諾

figure兩星期保養
通常都過左
勸你買D已開盒check件但未display
起碼交收可即場ch ...
andrew_wongyk 發表於 2-8-2012 12:54 AM
即係寫已開盒check件,但未除膠紙,果d???
咁信和或者188有冇得買架??
回復 9# 可諾

是的
我只bid過
從未在信和買過
想問下除左HOT TOYS重有邊d賣12吋FIGURE既牌子??
可唔可以比D名同個官網or門市地址我...thx
回復 11# 可諾

enterbay 旺角槍街 素體麻麻
medicom 日本 素體易爛
soldierstory出軍佬 非常正
obitsu日本 出女figure
.......好多
回復  可諾

enterbay 旺角槍街 素體麻麻
medicom 日本 素體易爛
soldierstory出軍佬 非常正
o ...
andrew_wongyk 發表於 2-8-2012 01:21 AM
邊度可以認識多D??
以前細個已經鐘意,但冇經濟能力,所以不了了之,係口[4方面係絕對新手
有D帖講CA...我都唔明係咩:56:
回復 13# 可諾

ca

captain america
請問soldierstory既門市係邊??

我發想想買figure真係好似尋寶咁,同要識隆路,唔係行過都唔知有figure賣.......
d地方又唔集中,牌子又唔熟,門市就梗加唔洗講...
又唔會有一間鋪or商場專門有figure睇/.\
記得好細好細時都係買過一次figure,係軍人黎,好似係皇室堡買...
而家都冇哂d玩具店:56:

呢個真係冇辦法,上網後追係唯一辦法
因為ht 有的出左唔會再出, (亦有的大熱角色可能會再出 2.0, ...
E神 發表於 2-8-2012 01:07 AM
其實我最想追返隻iron man mark 4