Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] TDKR 1/6 vs 1/4

兩個都是HT。當然可以比。
1/4 我第一日攞figure嗰陣已經訂咗,之後先睇實物,無後悔 :)
我就覺得1/4最值收藏

1. 三集壞蛋mask有齊
2. dx02 做型 (ifc, 第二集最後發光頭) 實在經典
3. 再 ...
n3o 發表於 2-8-2012 01:27 AM

我都訂左,地台真係其中一個吸引之處
但美中不同嘅係無左忍者大師同雙面人嘅代表物,希望可以加埋刀同銀仔:handshake:(純粹幻想)
1/4 多個頭跟背上舊咩,
1/6 多隻手件.
1/4塊面長過1/6 dd.
1/6胸同肋骨中間太多位啦,睇官圖烏低曬身,一挺胸應該好核突......
1/4冇呢個問題,但一比4都唔比可動眼人頭又係差,而且個人頭又靚唔過1/6........
回復 50# neo.L

1/6胸同肋骨中間太多位

電影TDKR比TDK係多左位
回復  neo.L

andrew_wongyk 發表於 2-8-2012 04:58 AM

但亦有傳說話DX 2.0套衫,胸同肋骨位係活動式,無阻郁動
回復  neo.L

andrew_wongyk 發表於 2-8-2012 04:58 AM

1/6,1/4都係掛TDKR個名........而且戰衣應該冇改動.........
但亦有傳說話DX 2.0套衫,胸同肋骨位係活動式,無阻郁動
Toro 發表於 2-8-2012 05:29 AM

DX02都係分開胸甲,而肋骨對下都係軟膠衫,一樣無阻郁動,
但現時官圖1/6既相睇落真係離得太開........1/4就好適中........
回復 52# Toro

依家dx12都係活動式

就係TDKR先至有距離

講真

雖然我有訂1比4

不過,同隻公仔拍埋睇, 冇咩分別。1比4的人樣仲要衰D。
本人睇法:這隻1比4應該比較急,所以公仔和衫只有按1比6放大,有見及此,HT唯有在佩件下苦工。當然,第一炮亦都要買下大包!
雖然今次本人見實物覺得好正,收貨!訂左!但都很希望HT下隻1比4要下多點苦工,要有反1比4的特點、特色、細緻,不好就咁放大了就算!!
我覺得,1/4除了大了就只是配件多一次過比哂你,好似最初出dx咁,但就以接近一倍的價錢,如果2k頭到中都會考慮下

不過唔知有無vip 10% discount呢,有咪平差唔多300蚊?...無咁好死既我相信:ar:
唔想睇,兩隻都訂了~~~~~~~~~~~~:73:
無呀 , 誤會勒 !! 我係會聽日出去訂咋 !! 師兄訂得好 !! ht第一隻1/4 , 點可以放過 , 當係紀念又好 , 當 ...
dvddvdhk 發表於 1-8-2012 09:01 PM

無錯~~~~~~~~:71: