Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] TDKR 1/6 vs 1/4

老實講,我覺得隻1:4好普通
只係一隻放大版DX12再俾埋DX02個聲納眼頭同收埋斗蓬舊野
最重要係都冇鐵線斗蓬,都係冇得重現係IFC滑翔個幕
而且頭雕係唔似Bale,DX12頭雕造得比1:4好好多,重要都係冇可動眼
不過1:4 o既配件確實幾Detail同個地台好有霸氣就真o既
無呀 , 誤會勒 !! 我係會聽日出去訂咋 !! 師兄訂得好 !! ht第一隻1/4 , 點可以放過 , 當係紀念又好 , 當 ...
dvddvdhk 發表於 1-8-2012 09:01 PM

Oh~~~~~ Sorry! 師兄誤會咗你添!不過你睇過1/4實物之後!就會有種早訂早著!唔訂瞓唔著嘅感覺!:34:
我訂佐1/4 batman , 1/6 batman,同 batpod:43:。
1/4 最正係個氣勢
未見到1/4實物我都係持觀望態度,
但見到實物後,個種氣勢,
我即時投降............
回復 35# monchii

個種氣勢
成個"問誰領風騷"步驚雲
訂左1/4 batman後更期待1/4 ironman
如果能力同地方許可兩隻都收啦
唔會入1:4,絕對唔係錢既問題,係地方既問題。
locat 發表於 1-8-2012 10:10 PM

如果不是錢問題就應該換間大d0既屋,咁就唔會有籍口啦...:38:
我就覺得1/4最值收藏 :71:

1. 三集壞蛋mask有齊
2. dx02 做型 (ifc, 第二集最後發光頭) 實在經典
3. 再加第3集做型

依幾樣完全代表到Dark Knight Trilogy

當然冇得渣batpod同埋冇得同bane,joker做場境
但如果一定只入一隻~一定係1/4:58:
我覺得1/4大隻左,同1/6就不是太大分別,本來睇實物前好大祈望,但過後就覺得一般,不過傾向唔訂,仲諗緊...:45:
回復 21# emilykls

:)我訂左2隻DX12、1隻1/4BATMAN、黑色BATMOBILE及BATPOD,我絕對係一個無錢既人~~~
You can't really tell which is better just from these photos but if you see the actual figure in the show, you would notice the big difference and 1:4 really give you a much stronger impression.

Of course 1:4 is huge and really cannot collect too many, just pick the characters you really like.
我都係窮人 , 而家只係買緊期貨咁 , 比少少訂 , 佢又慢慢先出貸 , 咁先延續我地既生命 .
dvddvdhk 發表於 1-8-2012 09:55 PM

其實都唔關窮定富事!樓主出呢個 Post 都有問題!根本兩隻 Batman 嘅 level 同定位都唔同點可以用嚟比較架!即係搵架巴士同 Benz 比較邊有得比!你話同 EB 嗰隻比就話啫!
1�4 真系正到無得定啊